Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hienoja valaistuksia kuituvaloilla

Tulosta Tallenna artikkeli

Kuituvaloilla voi loihtia upeita valaistuksia, eikä kuitujen kanssa tarvitse pelätä kosteutta tai ylikuumentumista. Mikä parasta, kuituvalot voi asentaa itse.

Siistit valot ulos ja sisälle.

Kuituvalojen käyttäminen on helppoa ja turvallista, ja niillä voi toteuttaa itse upeita valaistuksia. Kuituvalojen toimintaperiaate on melko yksinkertainen. Järjestelmään kuuluu keskeiselle paikalle asennettu valonlähde ja kuitukaapeli, joka vie valon haluttuun paikkaan.

Siistit valot ulos ja sisälle

Kuidut eivät johda lämpöä tai sähköä, joten ne voi asentaa kuiviin tiloihin itse. Kuituvalot eivät kuumene tai kärsi kosteudesta. Niitä voi käyttää esimerkiksi laattapoluilla, pihalla, saunassa ja jopa suihkukaapissa.

Valonlähde asennetaan kuituvalolaatikkoon, joita on sisä- ja ulkomalleja. Ulkomallin pitää kestää vettä ja lunta, ja sen asentaminen on ammattilaiselle kuuluvaa työtä. Sisämallin saa asentaa itse pistotulpan avulla.

Saat asentaa kuituvalot itse myös ulos, jos asennat valolaatikon sisälle ja vedät kuituvalot ulos seinässä olevan reiän kautta. Varmista, että rasia on kuivassa paikassa sekä suojassa sade- ja kondenssivedeltä. Ota huomioon myös se, että jotkut mallit pitävät jonkin verran ääntä, sillä niissä on lamppua viilentävä tuuletin. Varmista, että laatikko on paikassa, jossa tuulettimen melu ei häiritse ja lämpö pääsee haihtumaan.

LUE LISÄÄ: 11 ulkovalon kuvagalleria

Yksi valo, monta tuikkua

Valo loistaa ulos kuitukaapelin päästä. Kuituja voi käyttää sellaisenaan tai ne voi yhdistää erikoislamppuun kuten ylös- tai alaspäin osoittaviin spotteihin. Siten yhdellä lampulla voi valaista monta erilaista lamppua tai valopistettä.

Keskeiselle paikalle asennettu valonlähde tekee vikojen paikallistamisen helpoksi. Kuituvaloissa on perinteisiin valoihin verrattuna hyvin vähän vioille alttiita kohtia.

Kuitukaapelin halkaisija on yleensä 0,5–8 milliä. Valoja myydään erilaisissa nipuissa, ja niiden pituus vaihtelee yleisesti kahdesta viiteen metriin. Valmis sarja, jossa on 150 valolankaa, maksaa noin 150 euroa. Jos tarvitset pitempiä kaapeleita, voit kysyä tarjousta erikoisliikkeistä. Esimerkiksi Nanedex toimittaa pitkiä kuituja ja perii mittatilaustyöstä pelkän kaapelimetrin hinnan.

Lataa artikkeli

Lataa artikkeli ja lue, miten kuituvaloja käytetään. Näytämme, miten asennat kuituvalot ulos kiveyksen saumoihin ja sisällä laattojen väliin.

Lataa lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Artikkeli (tilaus): Hienoja valaistuksia kuituvaloilla
Kokonaishinta: 19 €
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 €.
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin