Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Paloturvallisuus

On elintärkeää, että kotisi on paloturvallinen. Olemme koonneet näille sivuille tärkeimmät neuvot ja oppaat, joiden avulla voi parantaa kotisi paloturvallisuutta.

Paloturvallisuus pelastaa henkiä

Tehokas suojautuminen tulipaloilta on elintärkeää. Palon sattuessa joka sekunnilla on merkitystä. Voit suojata kotisi tulipaloilta monin tavoin. Palovaroittimet ovat olennainen osa paloturvallisuutta terveen järjen ja huolellisen harkinnan lisäksi.

Ei paloturvallisuutta ilman palovaroittimia

Suuri osa kuolemaan johtavista tulipaloista voitaisiin välttää toimivilla palovaroittimilla. Testaa palovaroittimesi säännöllisesti ja varmista, että niissä on toimivat paristot. Palovaroitin antaa muutaman minuutin lisäaikaa pelastautua liekeistä. Se voi ratkaista, jäävätkö asukkaat henkiin. Sen vuoksi paloturvallisuus alkaa palovaroittimista.

LUE LISÄÄ: Murtosuojaus

Lisää paloturvallisuutta helposti

Palovaroittimien lisäksi on muitakin tapoja parantaa kodin paloturvallisuutta. Esimerkiksi palopeite on erittäin tehokas väline, jos rasvakeitin syttyy palamaan, ja jauhesammutin kannattaa pitää aina käden ulottuvilla. Molemmat ovat halpoja ja tehokkaita.

Varo työkaluja

Paloturvallisuus on muutakin kuin toimivia palovaroittimia. Paloturvallisuus edellyttää myös tervettä järkeä etenkin sähkötyökalujen käytössä. Kulmahiomakoneesta lentävät kipinät sytyttävät helposti tulipaloja, joten varmista, etteivät kipinät osu palaviin materiaaleihin. Kesällä rikkaruohonpolttimet voivat sytyttää tulipaloja, jotka leviävät tuulen avulla.

Asenna palovaroittimet oikein

Palovaroitinta ei voi asentaa miten tahansa. Tässä jutussa kerrotaan, miten asennat palovaroittimen oikein.

Palovaroitin kannattaa asentaa kaikkiin muihin huoneisiin paitsi keittiöön ja kylpyhuoneeseen. Keittiössä on paljon asioita, jotka voivat aiheuttaa tulipalon, mutta tavallinen ruuanlaitto laukaisee palovaroittimen niin helposti, ettei keittiössä kannata pitää palovaroitinta.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin