Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Ilman näkyviä kiinnitysrautoja seinällä leijuva hylly on upea ilmestys. Huonekaluvalmistajat ja sisustussuunnittelijat ovat samaa mieltä, joten markkinoilla on paljon erilaisia piilokiinnitettäviä hyllyjä huokeaan hintaan. Valitettavasti vain osa niistä kestää käyttöä.

Monet ostohyllyt ovat heppoisia

Piilokiinnitetyt hyllyt ovat haastavia, sillä niitä ei tueta alhaalta tai takaa. Kiinnitysrautojen pitää olla hyllyn sisällä, mutta ratkaisu vääntää rautoja voimakkaasti alaspäin. Jos hylly kiinnitetään seinään vain yhdellä tulpalla ja ruuvilla, hylly painuu vinoon jo melkein omasta painostaan. Hyllylle nostettavat lautaset tai kukkaruukut muuttuvat helposti kasaksi sirpaleita.

Näin teet lujat piilokiinnitetyt hyllyt

Älä yritä saada hyllyä kestämään parin pienen raudan ja ruuvin avulla, vaan jaa hyllyn paino laajemmalle seinään. Poraa seinään syviä reikiä ja upota niihin pitkät kierretangot. Poraa hyllyihin reiät ja työnnä ne paikoilleen kierretankoihin. Hyllystä tulee siten vahvempi ja tavallaan osa seinää, eikä alaspäin suuntautuva vääntö kohdistu heiveröiseen kiinnitysrautaan. Kierretangot ovat huomattavasti vahvempia.

Vaatii hieman osaamista

Raudat pitää kiinnittää huolellisesti hyllyihin ja seinään. Kerromme tässä jutussa ohjeet, joilla kiinnität tangot seinään kaikkien taiteen sääntöjen mukaan sekä pari neuvoa, joilla työt sujuvat tarkasti. Saat piilokiinnitetyt hyllyt, jotka kestävät!