Hiomapaperit järjestykseen

Tämä kätevä, parissa tunnissa rakennettava teline tuo hieman lisää järjestystä verstaallesi.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2 tuntia
Hinta
15 euroa

Johdanto

Hyvin järjestetty verstas tekee nikkaroinnista entistäkin mukavampaa. Joskus järjestyksen luominen ei maksa juuri mitään mutta säästää jatkossa suurelta vaivalta. Rakennamme kätevän telineen, johon mahtuu kolme hiomapaperirullaa: karkeudet 40, 80 ja 120, joilla selviää lähes kaikista töistä. Tämä helppo hanke valmistuu parissa tunnissa.

Ohjeet

01
Tee näin 6 Vaihe

1

Selvitä hyvä telinekoko pitämällä haluamaasi määrää hiomapaperirullia toisen sivukappaleen (A) päällä. Jätä rullien vä liin noin 15 mm ja päätykap pa lee seen (B) noin 10 mm rakoa. Sahaa listat (A ja B).

2

Merkitse päätykappaleisiin (B) ohjainlistan (C) paikka. Sille on taltat-tava noin 3-4 mm tilaa. Teline on 38 cm pitkä ja päätykappaleet ovat 12 mm paksuja, joten listan (C) pituus on n. 37,2 cm.

3

Talttaa päätykappaleisiin (B) lovet. On helpointa tehdä ensin pari viiltoa hienohampaisella käsisahalla. Jätä puolet merkkiviivasta näkyviin ja talttaa varovasti, kunnes ohjainlistalle (C) on tilaa.

4

Poraa päätykappaleiden (B) kes kelle reikä. Poraa 13 mm:n reikä, jonka läpi pyörökeppi (D) mahtuu helposti. Käytä kierreporaa, ja poraa ensin sen kärki läpi toiselta puolelta. Käännä lista ja poraa reikä valmiiksi toiselta puolelta.

5

Ruuvaa kehikko yhteen. Pursota kaikkiin saumoihin nokare valkoista puuliimaa, esiporaa ja upota ruuvien kannat, ennen kuin kiinnität ruuvit varovasti. Tarkista suorakulman avulla, että kehikko on suorakulmainen.

6

Poraa pyörökeppiin (D) reikä, kun olet työntänyt sen reikien läpi ja lyhen tänyt niin, että se on noin 3 cm kehik koa pidempi. Poraa pienelle puutapille noin 2,5 mm:n reikä, jotta voit kiinnittää pyörökepin.

Materiaalit

12 mm:n mäntylistaa:
• 2 sivukappaletta (A) á 38 cm
• 2 päätykappaletta (B) á 15 cm

8 mm:n mäntylistaa:
• 1 ohjainlista (C), 37,2 cm

12 mm:n mäntypyörökeppi:
• 1 rullateline (D), 42 cm

Lisäksi
• 10 kpl 2 x 30 mm:n ruuveja
• Puuliimaa

Vie aikaa

Pari tuntia ilman stressin häivääkään.

Hinta

Lähes ilmainen (jos ostat kaik -ki listat, selviät 10-15 eurolla).

Vaikeusaste

Helppo ja mukava nikkarointihanke.

Piirustus

Multimedia

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …