Hyllytaso pesukonen päälle

Pesukoneen ja kuivausrummun yläpuolinen osa voidaan hyödyntää asentamalla niiden päälle hylly. Tässä rakennetaan tyylikäs mutta silti varsin tukeva hylly.Ainut kiinnityshela, jota tässä käytetään, on tämä hyllynkannatin, kooltaan 50 x 35 cm.

Se asetetaan kahden koneen väliin ja piirretään merkki seinään. Mitataan hyllylevyn korkeus lattiasta eli 2 cm koneiden yläpuolella. Vatupassin avulla piirretään nyt pystyviiva, joka on samalla hyllylevyn keskikohta.

Kulmavahvike asetetaan merkkiviivalle, ja sen neljä ruuvinreikää merkitään seinään terävällä lyijykynällä. Ruuveille porataan reiät iskuporalla. Toisen reiän kohdalla onkin pehmeä liitoskohta, eikä reikää voi porata vinoonkaan.

Reiästä tulee aivan liian suuri.Tähänkin pulmaan on ratkaisu. On olemassa Fix it -nimistä korjausmassa, jolla lian suuren reiän voi paikata. Kipsikangas kastetaan veteen ja kiedotaan propun ympärille. Se työnnetään liian suureen reikään.

Kolmessa minuutissa massa kovettuu ja tarttuu reikään todella lujasti. Jos reikä on oikein suuri, sinne voi työntää useitakin korjausmassasuikaleita. Ruuvit kiinnitetään lujasti neljään reikään. Varmuuden vuoksi on hyvä tarkistaa, että hyllynkannatin on edelleen aivan suorassa.

Se on, joten nyt sen kummallekin puolelle piirretään vaakasuora merkkiviiva. Niiden kohdalle kiinnitetään kaksi tukilistaa. Tukilistat ovat 50 cm:n mittaisia mäntylistoja. Sitten tehdään merkkiviivat 10 cm:n päähän kummastakin päästä ja vielä yksi keskelle.

Merkkien kohdalle porataan reiät 6 mm:n terällä. Sitten listat käännetään pystyyn ja porataan neljä reikää siihenkin suuntaan. Näiden reikien kautta hyllylevy ruuvataan kiinni tukilistaan. Nämäkin reiät porataan 6 mm:n puuporalla, joten 5 mm:n ruuvit sopivat niihin hyvin.

Jos käytät suurempia ruuveja, myös reikien pitää olla vastaavasti suurempia. Ensimmäinen lista asetetaan vaakaviivalle. Napauttamalla listaan kiinnitettyä ruuvia vasaralla saadaan seinään merkki, mihin kohtaan reiät on porattava.

Piirrä vielä merkkien ympärille pieni ympyrä, jotta poraat varmasti oikeaan paikkaan. Toisen listan kanssa menetellään samoin. Tässä porataan iskuporalla, jossa on 6 mm:n terä. Jokaiseen reikään työnnetään sopivan kokoinen proppu.

Ruuvit ovat jo paikallaan listassa, joten niiden asettaminen oikeille paikoilleen on helppoa. Ruuvinvääntimellä työ sujuu käden käänteessä. Lista kiinnitetään kulmavahvikkeen toiselle ja sitten toiselle puolelle.

Nyt on aika asettaa hyllylevy paikalleen. Vielä pitää varmistaa, että kulmavahvike todella on levyn keskellä. Ensimmäinen ruuvi ruuvataan kulmavahvikkeen uloimpaan reunaan ja hyllylevyyn. Ruuvit ovat 3 x 25 mm:n kokoisia.

Tukilistan pystysuorien reikien ansiosta ruuvi voidaan nyt kiinnittää alakautta lista läpi hyllylevyyn. Se varmistaa, että levy saa takareunasta tukea ja pysyy napakasti paikallaan.

Kun tukilistojen kaikki neljä ruuvia on kiinnitetty, on tukeva ja samalla tyylikäs ripustus valmis. Koneiden päällä on nyt hyvää laskutilaa.

LUE LISÄÄ: Kulmarauta: Rakenna kulmaraudoilla

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Kodinhoitohuone