Johdot ojennukseen - helposti!

Johtorykelmät näyttvät rumilta, mutta onneksi johdot voi laittaa kuriin. Sen voi tehdä monella tavalla. Esittelemme 4 nopeaa (ja halpaa!) ratkaisua, jotka pitävät johdot kurissa.

4 nopeaa (ja halpaa!) ratkaisua

Yksinkertaisuus on joskus valttia. Johdot on helppo panna järjestykseen nippusiteillä, johtokiinnikkeillä ja kaapelispiraaleilla.

Pane johdot kuriin – näin helppoa se on: Nippusiteet

1. Nippusiteet

Johdot eivät katoa näkyvistä, jos ne kerätään yhteen nippusiteillä, mutta ainakin johtonippua on helpompi käsitellä kuin sikin sokin kiemurtelevia johtoja. Television virtajohto ja HDMI-kaapelit eivät erotu niin selvästi, kun ne kootaan yhteen parilla nippusiteellä.

Tavallisissa kaupoissa ja marketeissa on paljon erivärisiä, eripituisia ja erimuotoisia nippusiteitä. Markkinoilla on myös tarralla toimivia nippusiteitä, jotka voi avata ja sulkea monta kertaa ja käyttää uudelleen.

Pane johdot kuriin – näin helppoa se on: Johtokiinnikkeet

2. Johtokiinnikkeet

Johtokiinnikkeet ovat toinen erittäin helppo tapa johtojen järjestämiseen. Esimerkiksi jalkalampun virtajohdon voi kiinnittää jalkalistaan johtokiinnikkeillä. Johto jää näkyviin, mutta se ei pistä silmään yhtä pahasti kuin keskellä lattiaa. Johtokiinnikkeet sopivat luontevasti moniin paikkoihin, joissa johdot pitää kiinnittää jalkalistoihin tai oven peitelistoihin.

Pane johdot kuriin – näin helppoa se on: Kaapelispiraali

3. Kaapelispiraali

Johdot on helppo koota yhteen työntämällä ne kaapelispiraaliin eli kaapelinkokoajaan. Kaksimetrinen kaapelispiraali maksaa noin 15 euroa ja sopii hyvin esimerkiksi television viereen, sillä spiraali näyttää siistimmältä kuin nippusiteet. Kaapelispiraalissa on se hyvä puoli, että johdot voi vetää ulos sen keskeltä ja kytkeä laitteisiin, jotka eivät ole spiraalin päässä.

Pane johdot kuriin – näin helppoa se on: Kaapelisukat

4. Kaapelisukat

Kaapelisukat ovat hyvä vaihtoehto kaapelispiraaleille ja nippusiteille. Kaapelisukat ovat nylonkoteloita, jotka kääritään 4–5 johdon ympärille. Kaapelisukat ovat käteviä, melko huomaamattomia ja halpoja. Puoli metriä pitkä kaapelisukka maksaa noin 8 euroa.

Haluatko lukea lisää johtojen järjestämisestä?

Suosittelemme:

Parhaat vinkit johtojen ja kaapeleitten piilottamiseen

Näin jyrsit johdot seinän sisään

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Sisustus