Näin jyrsit johdot seinän sisään

Johtosotkun voi selättää lopullisesti piilottamalla sähköjohdot seinän sisään. Roilojen jyrsiminen on sotkuista työtä, mutta lopputulos on vaivan arvoinen.

Tee näin

1. Piirrä roilon paikka. Merkitse johtojen paikat seinään esimerkiksi väriliidulla.

2. Jyrsi roilon urat urajyrsimellä. Työnnä konetta hitaasti viivoja pitkin, jotta roilosta tulee suora.

3. Urat näyttävät tältä. Urajyrsin on tehnyt seinään kaksi uraa. Seuraavaksi on aika poistaa kivimateriaali urien välistä.

4. Poista kivi urien välistä. Se sujuu helposti ja nopeasti vasaralla ja lyöntimeisselillä.

5. Nyt roilo on valmis sähköjohtojen asentamista varten. Sähköjohtojen ja pistorasioiden asentaminen ei ole sallittua maallikoille, vaan siihen tarvitaan sähköasentajaa. Tässä sähköjohdot asennetaan suojaputkeen ja roilo peitetään laastilla.

Näin vältät sotkun ja pölyn leviämisen

Roilojen jyrsiminen on todella pölyistä ja likaista työtä. Kivipöly leviää nopeasti koko taloon, ellei urajyrsimeen yhdistetä pölynimuria.

Konevuokraamot vuokraavat sekä roilojyrsimiä että tehokkaita työmaaimureita. Muista käyttää hengityssuojainta, kuulosuojaimia ja suojalaseja.

Konevuokraamot vuokraavat sekä roilojyrsimiä että tehokkaita työmaaimureita. Muista käyttää hengityssuojainta, kuulosuojaimia ja suojalaseja.

Onko jyrsiminen työlästä?

Jos jyrsiminen tuntuu liian työläältä, lue tämä juttu, jossa esitellään nopeampia ja helpompia ratkaisuja: Parhaat vinkit johtojen ja kaapeleitten piilottamiseen