Peitä vanhat laatat ja lasikuitutapetti hiertopinnoitteella

Hiertopinnoite on hyvä materiaali seinien tasoittamiseen. Laasti tarttuu kiinni myös liukkaisiin laattoihin, ja kuivuneen pinnan voi maalata. Hiertopinnoitteella tasoitettu seinä on yhtä helppo pitää puhtaana kuin laatat. Hiertopinnoite sopii loistavasti myös lasikuitutapetin, juuttikankaan ja struktuurilaastin tasoittamiseen. Hiertopinnoite tarttuu melkein mihin tahansa ja tekee pinnasta kovan ja kestävän.

MONIPUOLISTA: Hiertopinnoite tarttuu muun muassa laattoihin, lasikuitutapettiin, tiileen ja rappaukseen. Hiertopinnoite tarttuu jopa liukkaaseen maalipintaan.

LAATTOJEN PINNOITTAMINEN

1. Tarkista pohja. Kaikkien laattojen pitää olla lujasti kiinni seinässä, eikä niissä saa olla esimerkiksi vanhoja tulppia. Tasoita reiät umpeen ja pese laatat huolellisesti.

2. Levitä seinälle ohut mutta peittävä kerros laastia. Levitä laasti viistoilla vedoilla, jotta saumat täyttyvät kunnolla. Laasti pitää käyttää kahdessa tunnissa, joten sekoita sitä pieni määrä kerrallaan.

3. Tasoita epätasaisuudet, kun laasti on kovettunut noin puoli tuntia. Käytä pehmeää, kuivaa pensseliä. Älä paina liian kovasti.

4. Levitä toinen kerros seuraavana päivänä. Toinen kerros on helppo levittää kunnolla peittävän ensimmäisen kerroksen päälle. Käytä laastin levittämiseen teräslastaa.

5. Tasoita pinta kuivaksi väännetyllä sienellä noin varttitunnin päästä laastin levittämisestä. Puhdista sieni vedellä tiheästi.

Vinkit: Hiertopinnoite

SEKOITTAMINEN: Sekoita viisi kiloa laastijauhetta yhteen litraan vettä. Kiinnitä porakoneeseen vispilä ja sekoita laastia noin viiden minuutin ajan, kunnes laastin koostumus muistuttaa kermavaahtoa. Kaada paljuun ensin vesi, jotta laasti pölyää vähemmän.
KUIVUMINEN: Hitaasti kuivuva laasti tarttuu kiinni hyvin ja tekee pinnasta kovan. Imevät pinnat kuten tiilet, kevytbetoni ja käsittelemätön laasti pitää kastella ennen hiertopinnoitteen levittämistä.

EPÄTASAISEN SEINÄN PINNOITTAMINEN

1. Leikkaa kuprut lasikuitutapetista mattoveitsellä. Levitä seinään pohjustetta, jotta laasti tarttuu kunnolla kiinni. Irrota naulat, ruuvit ja tulpat ja tuki kaikki reiät tasoitteella.

2. Pese seinät huolellisesti maalattavan pinnan pesuaineella. Laimenna ainetta vedellä ohjeen mukaan. Pyyhi seinät lopuksi puhtaalla vedellä ja anna seinän kuivua.

3. Nosta hiertopinnoitetta teräslastalle ja levitä laasti seinälle tasaisella vedolla alhaalta ylöspäin. Paina lasta lujasti seinää vasten. Levitä laastia kaistale kerrallaan lattiasta kattoon asti.

4. Hio epätasaisuudet pois seuraavana päivänä jyväkoon 60 hiomapaperilla. Kostuta pinta pohjusteella, jotta toinen laastikerros ei kuivu liian nopeasti.

5. Toisen kerroksen laastin pitää olla hieman paksumpaa kuin ensimmäisen. Levitä laastia kaistale kerrallaan ja tasoita pinta kuivaksi väännetyllä sienellä, ennen kuin laasti ehtii kuivua.

6. Käsittele seinä tartuntapohjusteella ennen maalaamista, jotta maali pysyy varmasti kiinni. Maalaa seinä kahteen kertaan.

Tasaiset pinnat oikeilla työkaluilla

Hiertopinnoitteen levittämiseen voi käyttää tavallista teräslastaa. Se sopii etenkin ohuen laastikerroksen levittämiseen. Teräslasta voi olla liian iso ahtaisiin paikkoihin, mutta niissä voi käyttää pientä teräslastaa. Hiertopinnoitteen voi levittää myös kahden käden teräslastalla, joka sopii etenkin paksun laastin levittämiseen.

Pinnan voi viimeistellä kuivaksi väännetyllä sienellä. Viimeistelyyn voi käyttää myös vaahtomuovilla pinnoitettua lastaa eli saumauslattaa.

Seinät voi rapata monella tavalla. Olemme koonneet tänne kaikki rappausohjeet. Voit etsiä niistä ideoita seinien pinnoittamiseen.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Seinien rappaaminen