**MONIPUOLISTA:** Hiertopinnoite tarttuu muun muassa laattoihin, lasikuitutapettiin, tiileen ja rappaukseen. Hiertopinnoite tarttuu jopa liukkaaseen maalipintaan.

MONIPUOLISTA: Hiertopinnoite tarttuu muun muassa laattoihin, lasikuitutapettiin, tiileen ja rappaukseen. Hiertopinnoite tarttuu jopa liukkaaseen maalipintaan.

Vinkit: Hiertopinnoite

SEKOITTAMINEN: Sekoita viisi kiloa laastijauhetta yhteen litraan vettä. Kiinnitä porakoneeseen vispilä ja sekoita laastia noin viiden minuutin ajan, kunnes laastin koostumus muistuttaa kermavaahtoa. Kaada paljuun ensin vesi, jotta laasti pölyää vähemmän.

KUIVUMINEN: Hitaasti kuivuva laasti tarttuu kiinni hyvin ja tekee pinnasta kovan. Imevät pinnat kuten tiilet, kevytbetoni ja käsittelemätön laasti pitää kastella ennen hiertopinnoitteen levittämistä.

Tasaiset pinnat oikeilla työkaluilla

Hiertopinnoitteen levittämiseen voi käyttää tavallista teräslastaa. Se sopii etenkin ohuen laastikerroksen levittämiseen. Teräslasta voi olla liian iso ahtaisiin paikkoihin, mutta niissä voi käyttää pientä teräslastaa. Hiertopinnoitteen voi levittää myös kahden käden teräslastalla, joka sopii etenkin paksun laastin levittämiseen.

Pinnan voi viimeistellä kuivaksi väännetyllä sienellä. Viimeistelyyn voi käyttää myös vaahtomuovilla pinnoitettua lastaa eli saumauslattaa.

Seinät voi rapata monella tavalla. Olemme koonneet tänne kaikki rappausohjeet. Voit etsiä niistä ideoita seinien pinnoittamiseen.