Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Uudet lasikuitutiivisteet uuninluukkuun

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kun uuninluukun tiivisteet ovat kuluneet, uuni ei enää ole tiivis. Väljä luukku on sekä terveys- että paloturvallisuusriski, joten tiivisteet on syytä vaihtaa säännöllisin väliajoin.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 tunti
Hinta
15 euroa
Tulisijan luukku ei ole tiivis

Johdanto

Jos uunissa on hyvä veto, luukun tiivis-teiden kuntoa voi olla vaikea arvioida. Mutta jos uuni on kylmä, vetää huonosti ja päästää helposti savua sisään, tiivis-teet ovat kuluneet tai vaurioituneet.

Jos uunia käytetään ahkerasti, tiivis-teet kannattaa vaihtaa kerran vuodessa. Lasikuidusta tehtyä tiivistettä on mon-taa kokoa, noin 5-6 mm:stä 15 mm:iin. Yleisin paksuus on 8 tai 10 mm. Jotkin tuotteet ovat itseliimautuvia, toisia myy-dään sarjana, johon sisältyy myös tiivis-teiden kiinnittämiseen tarkoitettu liima. Ota pätkä vanhaa tiivistettä mukaasi, kun lähdet ostamaan uutta.

Ohjeet

Vaihda tiivisteet

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

1

Poista vanha tiiviste ja puhdista huolella ne kohdat, joissa on liimaa. Käytä epätasaiseen pintaan pientä teräs-harjaa tai käytettyä hammasharjaa.

2

Poista kaikki lika ja roskat pölyn-imurilla ennen kuin liimaat uudet tii-visteet. Muussa tapauksessa liima ei kiinnity kunnolla ja uusi tiiviste irtoaa nopeasti.

3

Käytä vanhaa tiivistettä mittana uutta leikatessasi. Sen pitää olla pari senttimetriä vanhaa pidempi. Älä säästä liimaa, varsinkaan kulmissa.

Tiiviste kiinnitetään liimalla, joka tulee pakkauksen mukana.

4

Paina tiiviste hyvin kiinni liimaan. Leikkaa hieman, jos tiiviste on liian pitkä. Tarkista, että se asettuu hyvin koko matkalta, ja sulje luukku. Tiivisteen pitää jäädä puristuksiin liiman kuivumisen ajaksi eli noin 24 tunniksi.

Video: Vuotavat luukuntiivisteet

Vie aikaa

Noin puoli tuntia.

Hinta

Noin 15 €.

Vaikeusaste

Tehtävä on todella helppo, ja se sopii kaikille.

Vinkit & niksit

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin