Uudet lasikuitutiivisteet uuninluukkuun

Jos luukun tiiviste on kulunut, takka vuotaa ja siitä voi levitä savua. Katso, miten vanha tiiviste irrotetaan ja uusi liimataan tulenkestävällä erikoisliimalla.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 tunti
Hinta
15 euroa

Johdanto

Tulisijan luukku ei ole tiivis

Jos uunissa on hyvä veto, luukun tiivis-teiden kuntoa voi olla vaikea arvioida. Mutta jos uuni on kylmä, vetää huonosti ja päästää helposti savua sisään, tiivis-teet ovat kuluneet tai vaurioituneet.

Vaihda tiivisteet

Jos uunia käytetään ahkerasti, tiivis-teet kannattaa vaihtaa kerran vuodessa. Lasikuidusta tehtyä tiivistettä on mon-taa kokoa, noin 5-6 mm:stä 15 mm:iin. Yleisin paksuus on 8 tai 10 mm. Jotkin tuotteet ovat itseliimautuvia, toisia myy-dään sarjana, johon sisältyy myös tiivis-teiden kiinnittämiseen tarkoitettu liima. Ota pätkä vanhaa tiivistettä mukaasi, kun lähdet ostamaan uutta.

Vie aikaa

Noin puoli tuntia.

Hinta

Noin 15 €.

Vaikeusaste

Tehtävä on todella helppo, ja se sopii kaikille.

Ohjeet

Takkaluukun tiiviste: Poista vanha tiiviste ja puhdista huolella 1

Poista vanha tiiviste ja puhdista huolella ne kohdat, joissa on liimaa. Käytä epätasaiseen pintaan pientä teräs-harjaa tai käytettyä hammasharjaa.

Takkaluukun tiiviste: Poista kaikki lika ja roskat pölyn-imurilla 2

Poista kaikki lika ja roskat pölyn-imurilla ennen kuin liimaat uudet tii-visteet. Muussa tapauksessa liima ei kiinnity kunnolla ja uusi tiiviste irtoaa nopeasti.

Takkaluukun tiiviste: Käytä vanhaa tiivistettä mittana 3

Käytä vanhaa tiivistettä mittana uutta leikatessasi. Sen pitää olla pari senttimetriä vanhaa pidempi. Älä säästä liimaa, varsinkaan kulmissa.

Tiiviste kiinnitetään liimalla, joka tulee pakkauksen mukana.

Takkaluukun tiiviste: Paina tiiviste hyvin kiinni liimaan 4

Paina tiiviste hyvin kiinni liimaan. Leikkaa hieman, jos tiiviste on liian pitkä. Tarkista, että se asettuu hyvin koko matkalta, ja sulje luukku. Tiivisteen pitää jäädä puristuksiin liiman kuivumisen ajaksi eli noin 24 tunniksi.

Video

Vuotavat luukuntiivisteet

Tältä videolta näet, miten voit helposti vaihtaa tulisijan vanhan lasikuitutiivisteen.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Takka