Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Välipohjan eristäminen

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Ullakon välipohjan lisäeristäminen vähentää lämpöhukkaa ja säästää selvää rahaa. Esittelemme videolla yhden kätevän lisäeristyskeinon.

Vanhoissa taloissa, kuten tässä, ullakolla on usein lautalattia. Niiden alla välipohjan yläpuolella on usein tyhjää tilaa.

Etsi aluksi lattiapalkit

Tässä on vajaat 20 cm tyhjää tilaa, joka täytetään eristeellä. Kaikki lattiapalkkien väliset tilat pitää täyttää. Palkit löytyvät koputtamalla lattiaa vasaralla. Kun ääni on terävä ja lyhyt, ollaan lattiapalkin kohdalla.

Lattiapalkit ja kattopalkit ovat aina samalla kohtaa, joten tällä ullakolla ne löytyvät helposti. Lattiaan tehdään reikiä 70-millisellä reikäsahalla. Reikiä porataan noin puolentoista metrin välein. Näin eristettä tulee varmasti tarpeeksi tiiviisti.

Tähän kohtaan porataan kaksi reikää. Reikä porataan mahdollisimman lähelle reunaa, niin että eristettä tulee tiiviisti katonreunaan asti. Seuraavat palkit etsitään samalla tavalla, ja jälleen porataan kaksi reikää.

Tässä käytetään erityisesti välipohjan eristämiseen suunniteltua pientä ja lyhyttä suutinta. Se tulee mukana, kun vuokraat koneen. Letku tulee ikkunasta sisään, niin että äänekästä konetta ei tarvitse tuoda sisälle. Ilman ja eristeen puhallusta ohjataan ylimmästä ja alimmasta kytkimestä.

Puhalla eristeet sisään

Ensimmäiseen reikään voi puhaltaa melko paljon eristettä, koska sitä menee aina seuraavaan reikään asti. Puhallettaessa on koko ajan muistettava puhaltaa tarpeeksi ilmaa ilman eristettä.

Näin eriste pakkautuu tiiviisti, jolloin se eristää parhaiten. Kun kone käy pienemmillä kierroksilla, reiässä on tarpeeksi eristettä. Nyt suutin siirretään toiseen reikään, joka täytetään kokonaan. Samalla tavoin jatketaan muissakin väleissä, kunnes välikatto on eristetty.

Reikien sulkemiseen käytetään pieniä metallilevyjä, jotka naulataan kiinni lattiaan.Tarkistusta varten irrotetaan lattialauta. Kuten näkyy, siellä on 180 millimetrin tiivis eristekerros. Tavallisen talon ullakon voi eristää yhdessä päivässä, ja lämmityskustannuksissa säästää helposti satoja euroja vuodessa.

LUE LISÄÄ: Infrapunalämpömittari - mittaa lämpötilat kaikilta pinnoilta

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin