Rakenna ulkohuussi itse

Ulkohuussi on kätevä, jos sinulla on esimerkiksi kesämökki, jossa ei ole juoksevaa vettä eikä viemäröintiä. Voit rakentaa ulkohuussin itse, jolloin siitä tulee sekä kaunis, käytännöllinen että ympäristöystävällinen pieni rakennus. Tästä artikkelista saat fiksuja vinkkejä ulkohuussin rakentamiseen itse.

Onko sinulla kesämökki, jossa ei ole juoksevaa vettä eikä viemäröintiä? Silloin ulkohuussi on mainio valinta.

Ulkohuussi on käytännöllinen vessaratkaisu luonnon helmaan, ja sen voi rakentaa helposti itse paikkaan, jonne ei saa tavallista vesivessaa.

Monet tuntevat vanhanaikaisen ulkohuussin, jonka ovessa on sydämen muotoinen reikä. Se on mukava pieni rakennus, joka rakennetaan usein kokonaan puusta.

Ulkohuussin hyvä puoli on, että sen jätteet kompostoituvat ja että se pitää tyhjentää vain silloin tällöin. Jos huussin kapasiteetti on riittävä, tyhjennettäväksi jää puhdasta kompostimultaa, joka ei haise.

Tarjolla on myös useita nykyaikaisia ratkaisuja, jos juoksevaa vettä ja viemäriä ei ole. Esimerkiksi erotteleva kuivikekäymälä, polttokäymälä tai kuivakäymälä, jota käytetään usein esimerkiksi matkailuvaunuissa ja -autoissa.

Ulkohuussin säännöt

Ulkohuussin rakentamisessa on noudatettava tiettyjä sääntöjä, erityisesti alueilla, joilla on muuta asutusta. Siksi kannattaa ottaa yhteyttä kuntaan ennen rakentamisen aloittamista. Esimerkiksi jätevesiolosuhteiden ja ulkohuussin tyhjentämisen vuoksi voidaan vaatia lupa.

Rakenna ulkohuussi itse

Voit rakentaa ulkohuussin itse. Sen ei tarvitse olla vaikeaa eikä kallista.
Ulkohuussi on yksinkertainen ja pieni rakennus, johon tarvitaan vain muutamaa eri materiaalia.

Ulkohuussin rakentamiseen on useita ratkaisuja.

Voit esimerkiksi ostaa sen rakennussarjana, josta saat kaikki rakentamiseen tarvittavat osat.

Rakennussarjan avulla saat nykyaikaisen ulkohuussin, mutta se on myös kallein ratkaisu. Useimmiten et saa myöskään sellaista käymälää, joka sopii yhteen kiinteistön muiden rakennusten kanssa.

Silloin kannattaa mieluummin rakentaa ulkohuussi itse alusta asti. Se on halvin ratkaisu, eikä sen tarvitse olla vaikeaa.

Ulkohuussi on yksinkertainen rakennus, jossa on neljä seinää, lattia ja katto. Kaikki nämä rakennetaan puusta. Jos rakennat ulkohuussin piirustusten mukaan, siinä on melkein mahdotonta epäonnistua.

Ulkohuussi kannattaa piirtää ilmaisella piirustusohjelmalla ennen rakentamisen aloittamista.

KATSO LISÄÄ: Piirrä omat projektisi ilmaisella piirustusohjelmalla

Opi rakentamaan ulkohuussi itse

Tarkista ennen aloittamista, kuinka suuri ulkohuussi on, ja varmista, että jätteille on riittävästi
tilaa. Jätteet on kerättävä joko suljettuun astiaan tai maahan kaivettuun kuoppaan, jonka voi tyhjentää.

Aloita rakentaminen tekemällä kuoppa jätettä varten.

Rakenna sitten ulkohuussin pohja. On tärkeää, että rakennus seisoo tukevasti paikoillaan esimerkiksi [perustuksen] päällä (https://teeitse.com/rakennukset/perustus/perustus-maailman-helpoin-perustus).

Ulkohuussi voi olla kaunis, käytännöllinen ja ympäristöystävällinen. Voit myös rakentaa lähes hajuttoman ulkohuussin asentamalla ilmanvaihtoputken tai muun järjestelmän, joka varmistaa raikkaan ilman pääsyn sisään ja pahanhajuisen ilman poistumisen ulos.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Rakennukset