Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Olemme rakentaneet useita vajoja Tee Itse -lehdessä, mutta vasta kun eräs lukijamme pyysi meiltä yksinkertaisen vajan rakennusohjeita, oli aika kohdata karu totuus: olemme rakentaneet monta vajaa, mutta ajatuksena on aina ollut saada aikaan ostettua vajaa parempi lopputulos. Jos toiveena kuitenkin on aivan tavallinen vaja, rakentamisesta on turha tehdä kovin monimutkaista.

Niinpä annoimme arkkitehdille tehtäväksi suunnitella helposti rakennettava mutta tukeva vaja. Hän ei saanut käyttää liian monenlaisia tarvikkeita eikä työkaluja, ja työstä piti selviytyä ilman monimutkaisia puuliitoksia. Kokoamiseen sai käyttää vain yksinkertaisia heloja. Tehtävää voisi verrata siihen, että pyytäisi taidemaalaria maalaamaan seinän yhdellä värillä, joka on ostettava valmiiksi sekoitettuna rautakaupasta. Arkkitehti joutui siis koville, mutta hän sai kuin saikin aikaiseksi tukevan vajan, joka on helppo rakentaa ja joka kaiken lisäksi näyttää hyvältä. Ulkonäöstä ei arkkitehti suostunut tinkimään.

Tässä siis rakennusohjeet vajaan, jonka yksinkertaiset aitaelementtiseinät voi ostaa puu-/puutarhaliikkeistä. Päätä itse, teetkö työn samalla tavalla kuin me vai käytätkö erilaista verhousta. Rakentaminen on joka tapauksessa helppoa.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Vala maailman helpommat perustukset