Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Koottavat perustukset

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Perustukset voi tehdä monella tavalla, mutta tämä on yksi helpoimmista. Pohja on kaivettu valmiiksi noin tulevien perustusten alle ja täytetty soralla tai kiviaineksella, niin että sen pinta tulee noin 30 cm perustusten alle.

Perustukset on myös routasuojattava tai kaivettava routarajan alle. Pohja tasoitetaan niin, että se on aivan vaakasuorassa. Perustusten reunaan asetetaan nyt L:n muotoiset reunaelementit. Elementit tulevat merkintöjen kohdalle.

Talon perustusten kohdalta niitä joutuu hieman sovittamaan. Elementit kiinnitetään lukituskappaleilla. Jos jokin elementti ei mahdu kokonaan, se mitataan ja leikataan sopivan kokoiseksi käsisahalla.

Elementti asetetaan paikalleen ja kiinnitetään kahdella lukituskappaleella. Kun kaikki elementit ovat paikallaan, ne kiinnitetään toisiinsa.

Sitten asetetaan ensimmäinen kerros EPS-muovia. Joissakin kohdissa levyjä voi joutua leikkaamaan. Myös talon perustuksia vasten tulee ohut EPS-muovilevy. Jotta levy tulisi tukevammin kiinni perustuksiin, siihen kiinnitetään muovinauloilla vielä yksi levy.

On tärkeää, että se tulee tiiviisti kiinni. Levy täytyy vain leikata sopivaksikatkoteräveitsellä. Sitten asetellaan seuraava kerros EPS-muovilevyjä. e asetetaan niin etteivät liitokset tule samaan kohtaan ja reunat tulevat noin 8 senttimetriä reunaelementtien päälle.

Ja kiinnitetään muovinauloilla. Sitten perustusten reunaan asetetaan ensimmäiset raudoitteet Rautoja taivutetaan niin, että ne sopivat. Ja sitten asennetaan välikappaleet. Sen jälkeen asetetaan raudoitusverkot.

Ne leikataan sopiviksi. Välikappaleet asetetaan paikalleen. Nyt elementeistä leikataan pois ne kohdat, joista kuistin elementit tuetaan seuravana päivänä valettaviin betoniperustuksiin. Perustukset on nyt valettu, ja sille voi ruveta rakentamaan kuistia valmiista elementeistä.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin