Koottavat perustukset

Perustukset voi tehdä monella tavalla, mutta tämä on yksi helpoimmista. Pohja on kaivettu valmiiksi noin tulevien perustusten alle ja täytetty soralla tai kiviaineksella, niin että sen pinta tulee noin 30 cm perustusten alle.

Perustukset on myös routasuojattava tai kaivettava routarajan alle. Pohja tasoitetaan niin, että se on aivan vaakasuorassa. Perustusten reunaan asetetaan nyt L:n muotoiset reunaelementit. Elementit tulevat merkintöjen kohdalle.

Talon perustusten kohdalta niitä joutuu hieman sovittamaan. Elementit kiinnitetään lukituskappaleilla. Jos jokin elementti ei mahdu kokonaan, se mitataan ja leikataan sopivan kokoiseksi käsisahalla.

Elementti asetetaan paikalleen ja kiinnitetään kahdella lukituskappaleella. Kun kaikki elementit ovat paikallaan, ne kiinnitetään toisiinsa.

Sitten asetetaan ensimmäinen kerros EPS-muovia. Joissakin kohdissa levyjä voi joutua leikkaamaan. Myös talon perustuksia vasten tulee ohut EPS-muovilevy. Jotta levy tulisi tukevammin kiinni perustuksiin, siihen kiinnitetään muovinauloilla vielä yksi levy.

On tärkeää, että se tulee tiiviisti kiinni. Levy täytyy vain leikata sopivaksikatkoteräveitsellä. Sitten asetellaan seuraava kerros EPS-muovilevyjä. e asetetaan niin etteivät liitokset tule samaan kohtaan ja reunat tulevat noin 8 senttimetriä reunaelementtien päälle.

Ja kiinnitetään muovinauloilla. Sitten perustusten reunaan asetetaan ensimmäiset raudoitteet Rautoja taivutetaan niin, että ne sopivat. Ja sitten asennetaan välikappaleet. Sen jälkeen asetetaan raudoitusverkot.

Ne leikataan sopiviksi. Välikappaleet asetetaan paikalleen. Nyt elementeistä leikataan pois ne kohdat, joista kuistin elementit tuetaan seuravana päivänä valettaviin betoniperustuksiin. Perustukset on nyt valettu, ja sille voi ruveta rakentamaan kuistia valmiista elementeistä.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Perustus