IKIOMA MAJA PUUSSA. Ylhäälle puiden lehtien keskelle voi piiloutua Robin Hoodin tapaan. Ehkä Nottinghamin sheriffi tai prinssi Juhana ratsastaa tästä pian ohi...

Puumaja

Hanke käynnistyy lasten toiveesta. Lapsi kaipaa salaista paikkaa, joka on piilossa aikuisen valvovalta silmältä. Mutta olivatpa lapset kuinka omatoimisia tahansa, aikuisen on hyvä olla rakennustöissä mukana, jotta majasta tulee varmasti riittävän vankka. Majan pitää myös olla turvallinen.

Turvallinen puumaja

Puumajassa ei saa olla törröttäviä nauloja, joihin lapsi voi haavoittaa itsensä, ja lattian pitää kantaa lasten paino. Seinät eivät saa kaatua, kun puumajassa pompitaan. Aikuiset osaavat ottaa huomioon eri näkökohdat, joista seitsenvuotias on yleensä onnellisen tietämätön. Hän vain haluaa majan takapihan puuhun.

Tämä puumaja

Tee Itse rakensi puumajan 2,5 metriä maan yläpuolelle. Maja kiinnitettiin suoraan puuhun pulteilla ja kansiruuveilla. Puun runko on noin 60 senttiä paksu, joten se ei vahingoitu muutamasta pultista ja ruuvista.

Vankka pohja

Majan tärkein osa on noin 180x180-senttinen lankkupohja. Pohja kootaan rungon ympärille ja kiinnitetään puuhun pulteilla. Sen jälkeen pohja vakautetaan vinotuilla alapuolelta. Rakentamista on hyvä jatkaa vankalta pohjalta.

Lattia ja seinät

Puumajan lattia tehdään höylätyistä laudoista, joiden väliin jätetään pienet raot, jotta vesi pääsee valumaan maahan. Seiniin tehdään lomalaudoitus. Laudat kiinnitetään alapäästä majan pohjaan ja yläpäästä koolauslautaan. Katto tehdään lankuista ja kattolaudat limitetään siten, että vesi valuu alaspäin. Lopuksi koko puumaja maalataan pariin kertaan.

Lataa puumajan rakennusohjeet

Puumaja sopii hienosti jokaiselle pihalle, jossa on leikkiviä lapsia. Majan rakentaminen sopii kaikille. Rakennusohjeet sisältävät kaavion, materiaalilistan sekä hyviä vinkkejä ja ohjeita.

Puumajan rakentaminen on mukava koko perheen projekti.