Askelkivet

Puutarhuri näyttää seuraavaksi, miten rakennetaan nopeasti puutarhakäytävä liuskekivestä.

Liuskekivet ovat litteitä, mutta niiden pinta on epätasainen, ja niitä saa monen värisinä.Aluksi kivet asetellaan irralleen, ja sitten ne suoristetaan niin, että ne ovat kunnolla paikallaan.

Ne asetellaan sellaiselle etäisyydelle toisistaan, että niitä pitkin on luontevaa kävellä.Kun olet tyytyväinen kivien asetteluun, kivien paikka merkitään lapiolla. Kivet poistetaan, ja jokaisen kiven paikalle kaivetaan noin 10-12 senttimetrin syvyinen kuoppa.

Kun kuoppa on kaivettu, se täytetään soralla. Soraa täytetään sen verran, että liuskekivi tulee muun maaston tasalle. Kivi asetetaan niin, että tasaisin puoli tulee ylöspäin.

Kivi isketään soraan moukarilla. Moukarin varrella soraa tiivistetään kiven ympäriltä. Näin tehdään tilaa sitä varten, että kiven ympärille voi myöhemmin lisätä multaa.

Loput kivet asetetaan samalla tavalla.Kun kaikki kivet on asetettu, niiden päälle lapioidaan multaa. Multaa tulee aivan kivien viereen, niin että siihen pääsee ajan myötä kasvamaan ruohoa. Lopuksi ylimääräinen multa lakaistaan pois, ja käytävä on valmis.

    Muut lukevat juuri nyt …