Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
bordbænkesæt

Tuoreen pihkan tuoksu leijailee sieraimiin ja painuu suoraan tee se itse -ihmisen sydämeen. Kuljemme korkeiden lankkutapulien välissä puutavarasahan hallien uumenissa.

Olemme täällä metsästämässä täydellisiä lankkuja pöytäpenkkiä varten. Tarkoitus on rakentaa klassikkokalusteesta luksusversio, joka kestää armotonta säätä ja kovaa kulutusta kymmeniä vuosia. Kestävä rakenne, toiminnallisuus ja houkuttelevat yksityiskohdat tekevät pöytäpenkin rakentamisesta todellisen unelmaprojektin.

Penkkipöytä tammesta

Pienen harhailun jälkeen törmäämme lankkukasaan, joka ei vaikuta aluksi kovin kummoiselta. Puut näyttävät lähinnä tulvantuomalta hylkytavaralta. Ensivaikutelma kuitenkin pettää, sillä harmaan pinnan alta paljastuu höyläyksen jälkeen tammelle tyypillinen lämmin hehku.

Päätämme ostaa osan lankuista. Niiden ja kahden tunnin sahaustyön yhteishinta nousee 500 euron tietämille. Se voi kuulostaa äkkiseltään paljolta, mutta tulee halvemmaksi kuin puutavaraliikkeestä tai rautakaupasta erikseen tilatut tammilankut.

Lataa rakennusohje sivun oikeasta reunasta. Saat vaihe vaiheelta etenevät penkkipöydän rakennusohjeet. Näytämme muun muassa, miten rakennat pöytälevyn, rungon ja istuimet.