5 pihatyötä, jotka kannattaa tehdä nyt

Jos panet pihan kunnolla pakettiin ennen talvea, säästyt paljolta ensi keväänä. Ruoho lähtee kasvamaan vauhdilla, eikä rikkaruohoilla ole mitään mahdollisuuksia!

Mies haravoi

Nyt kannattaa panostaa puutarhaan, jotta keväällä ei tarvitse rehkiä niin kovasti.

1. Vie rikkaruohoilta voimat

Rikkaruohojen nyppiminen ei varmasti tunnu enää tärkeältä, mutta se kannattaa. Jos pidät rikkaruohot kurissa ensimmäisiin pakkasiin asti, ne pysyvät paremmin aisoissa myös, kun maa alkaa taas sulaa. Jos rikkaruohot saavat vallata nurmikon loppusyksystä, ne jatkavat valloitustaan heti keväällä.

Rikkaruoho poltin

Pidä rikkaruohot kurissa, jotta pääset keväällä vähemmällä.

2. Leikkaa ruoho sopivaan mittaan

Ruoho jatkaa kasvuaan pitkälle syksyyn. Pidä ruohonkorsien pituus 4,5-5 sentissä loppuun asti, jotta ruoho selviää hyvin talvesta ja lähtee kasvamaan kunnolla heti keväällä.

Lue myös: Pane nurmikko talvikuntoon

3. Auta vastaistutettuja kasveja

Vastaistutetut puut voivat laota syksyn myrskyissä. Tue kasvit hyvin tolpilla tai kepeillä. Lyö kepit lujasti maahan ne sido puut kiinni esimerkiksi puuvillalangalla. Muuten voit joutua istuttamaan uusia puita heti keväällä.

4. Anna nurmikon hengittää

Huolehdi siitä, ettei nurmikolle jää mätäneviä lehtiä tai omenoita. Nurmikko pysyy vanhempana, kun se saa happea. Hedelmien kerääminen pitää poissa myös kutsumattomat haittaeläimet. Jos jätät lehdet nurmikolle, piha pysyy laikukkaana pitkälle kesään.

Hedelmät pitää kerätä pois nurmikolta. Se helpottaa kevättöitä.

Lue myös: Näin omenat säilyvät parhaiten!

5. Siivoa kasvihuone

Kasvihuoneen suursiivouksen voi aivan hyvin jättää kevääseen, mutta silloin on paljon muutakin tekemistä. Tyhjennä kasvihuone, kun viimeisetkin hedelmät ja vihannekset ovat kypsyneet. Tyhjä kasvihuone sopii hienosti puutarhakalusteiden säilyttämiseen.

Lue myös: 3 VINKKIÄ: Kierrätä puiden lehdet

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Puutarha