Nurmikko

Rullaa matto auki ja kastele. Siirtonurmen istuttaminen on helppoa.

Nurmikon uudistaminen on iso urakka, johon kuuluu monta vaihetta. Työ alkaa vanhan nurmikon kyntämisestä ja jatkuu rikkaruohojen poistamisella, mullan tasoittamisella ja siementen kylvämisellä. Kylvämisestä alkaa monen viikon odotus, jonka aikana nurmikolla ei saa kävellä tai pelata jalkapalloa.

Siirtonurmen voi ottaa käyttöön heti. Ruohomatot istutetaan samanlaiselle pohjalle kuin perinteinen nurmikko, mutta siirtonurmella voi kävellä melkein saman tien.

Siirtonurmen istuttaminen tulee paljon kalliimmaksi kuin tavallisen nurmikon kasvattaminen. 300–400 neliön kokoisen nurmikon ruohonsiemenet maksavat noin 70 euroa, mutta samankokoinen siirtonurmi maksaa yli kymmenen kertaa enemmän. Siirtonurmi on hinnastaan huolimatta hyvä vaihtoehto, sillä siinä ei ole rikkaruohoja, sitä ei tarvitse kastella yhtä paljon, eikä ruohon kuolemista tarvitse pelätä.

TOIMITUS SUOTITTELEE: Näin istutat [siirtonurmikon] (https://teeitse.com/puutarha/nurmikko/siirtonurmi-nain-kaytat-siirtonurmea)

Kuin muovimattoa asentaisi

Siirtonurmikon istuttaminen muistuttaa muovimaton asentamista. Ruohomatot rullataan auki tasaiselle alustalle. Siirtonurmen istuttamisesta pitää kuitenkin tietää pari asiaa ennen töiden aloittamista.

Voit ladata tältä sivulta artikkelin, jossa kerrotaan lisää siirtonurmikon istuttamisesta ja siitä, milloin se kannattaa istuttaa. Näytämme vaihe vaiheelta, miten:

  • teet pohjatyöt
  • istutat siirtonurmikon
  • viimeistelet yksityiskohdat ja istutat matot tiiviisti toisiaan vasten
  • kastelet nurmikon