Eroon kontiaisista ja vesimyyristä

Kevät on paras aika kontiaisten ja vesimyyrien torjuntaan. Mitä aiemmin ryhdyt toimeen, sitä helpompi sinun on päästä eroon pikku tuholaisista.

Jos kontiainen pääsee puutarhaan, nurmikko muistuttaa pian taistelukenttää.

Millaisia vaurioita kontiainen ja vesimyyrä aiheuttavat?

Kontiainen ja vesimyyrä ovat eri eläinlajeja, mutta niiden aiheuttamat vauriot muistuttavat toisiaan. Niiden kaivamat multakasat ovat melkoinen riesa pihamaalla. Kontiaiset syövät hyönteisiä ja matoja, mutta vesimyyrät popsivat suihinsa puut, pensaat ja juuret eli lähes kaiken, mitä kasvimaalla kasvaa.

Miten vesimyyriä torjutaan?

Myyräntorjuntakeinoja on lähes yhtä paljon kuin myyriäkin alkaen raa’asta kalasta sähkölaitteisiin, mutta tehokkainta on käyttää myyriin tarkoitettuja pyydyksiä ja loukkuja. Aseta pyydys multakasan käytävän suulle. Tarkista pyydys päivittäin ja poista eläimet. Jonkin ajan päästä uusia eläimiä ei välttämättä enää ilmesty ja voit tasoittaa loputkin multakasat.

Toimitus suosittelee: Puut ja isot pensaat - istuta oikein

Näin ehkäiset myyrien määrää

Vesimyyriä voi ehkäistä istuttamalla mustaseljan taimia, sillä myyrät eivät pidä mustaseljan mausta. Lisäksi voit ehkäistä myyrien määrää tuhoamalla ne kerralla alkaen siitä hetkestä, kun näet ensimmäisen nurmellasi aina myöhäiseen syksyyn asti. Voit asettaa pyydyksiä ja loukkuja pesän suulle ja toivoa, että ne kaikki jäävät ennen pitkää pyydyksiin. Kontiaiset ovat nykyisin rauhoitettuja, joten niitä ei saa pyydystää.

Lukuisat pienet multakasat ovat hankalia nurmikolla.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Puutarha