Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Tee itse kasvilavan etanareuna

Perinteinen kasvilava nostaa yrtit mukavalle työskentelykorkeudelle, mutta tästä kasvilavasta on paljon muuhunkin. Sen vinojen reunojen vieressä on helppo seistä, ja kohopenkin etanareuna pitää tappajaetanat kaukana kasveista.

Helppo työskennellä

Kohopenkin etanareuna toimii tehokkaimmin, jos se kiinnitetään vinoihin reunoihin. Vinojen reunojen vieressä on myös hyvä työskennellä. Kohopenkki on lisäksi helppo rakentaa.

Säästä selkääsi

Vinojen reunojen idea on sama kuin keittiön alakaappien sokkeleissa. Pääset lähelle työskentelypaikkaa ja voit tukea toisen polvesi kohopenkkiin, kun kumarrut lähemmäs. Tämän 120 senttiä leveän penkin keskikohtaa voi kuopsuttaa saamatta selkäänsä kipeäksi.

Valitse oikeat materiaalit

Tässä kohopenkissä kasvatetaan yrttejä. Jos kasvatat kohopenkissä vihanneksia tai hedelmiä, vältä painakyllästettyä puuta. Voit rakentaa kohopenkin etanareunan myös tuijasta, valeakaasiasta tai lehtikuusesta.

Tuplaetanareuna

Kohopenkin etanareunan toimintaperiaate on yksinkertainen. Penkin muottivanerista tehdyt, 240 senttiä pitkät reunat pitää joka tapauksessa tukea, jotta ne eivät taivu mullan painosta. Viistosti halkaistut tukirimat muodostavat terävän reunuksen, jonka yli etanat eivät pääse. Jos yksi etana sattuu pääsemään esteen yli, seuraava este odottaa heti vieressä.

Koko kohopenkki rakennetaan yhdestä muottivanerista ja lankuista. Laatikko asetetaan maahan, vuorataan tarvittaessa kuitukankaalla ja täytetään kasveille sopivalla maalla.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Varaslähtö kasvukauteen

Täydelliset rakennusohjeet

Artikkelissa kerrotaan täydelliset kohopenkin ja etanareunan rakennusohjeet.

KUKKALAATIKON ulkoreunoilla olevien listojen alapinnat ovat viistot ja listojen päät ovat terävät, joten ESPANJANSIRUETANOIDEN on hankala kiivetä niiden yli

KUKKALAATIKON ulkoreunoilla olevien listojen alapinnat ovat viistot ja listojen päät ovat terävät, joten ESPANJANSIRUETANOIDEN on hankala kiivetä niiden yli