Näin helposti suoristatvinon aidan

Jos säle- tai lauta-aitasi on saanut sivuosuman ja kallistuu uhkaavasti toiselle sivulle, joudut pian rakentamaan uuden aidan. Helpolla keinolla voit kuitenkin siirtää investointia ja uurastusta parilla vuodella.

Näyttääkö aitasi yhtä vinolta? Älä huolestu, se on helposti suoristettavissa.

Aidan vinous johtuu tolpista

Kun aita on vaarassa kaatua, syy on lähes aina tolpissa. Joko tolpat eivät ole tarpeeksi syvällä maassa tai niistä yksi tai useampi on lahonnut. Molemmat ongelmat on tietenkin korjattava pysyvästi, eli joudut aloittamaan alusta uusimmalla aidan tolpat. Ennen kuin alat hikoilla pelkästä ajatuksesta, voit kuitenkin ostaa hieman aikaa.

Lisätolppa tukee aitaa

Yksi ratkaisu, joka kestää hienosti 2–3 vuotta, on lisätä tukitolpat vinojen tolppien viereen. Johtuipa aidan kallistuminen sitten siitä, että alkuperäiset tolpat ovat liian pinnalla, tai siitä, että tolpat ovat lahonneet, tukitolpat auttavat asiaa.

Kaiva hieman maata vanhojen tolppien vierestä ja lyö uudet tolpat vanhojen viereen (uusien tolppien on hyvä olla hieman alkuperäisiä ohuempia, koska muuten niitä on vaikea löydä maahan). Lyö tolppa sille puolelle, jolle aita kallistuu.

Toimitus suosittelee: Suoja-aita komposiitista ja betonista

Stolpe støtter hegn

Saat aidan suoristettua lyömällä lisätolpan vanhan ja vinon tolpan viereen.

”Uusi” aita ei ole ikuinen

Ratkaisu ei ole pysyvä. Se kestää pari vuotta, mutta uudet tukitolpat eivät kestä myrskyä tai muita suuria aitaan kohdistuvia voimia. Nyt sinulla on kuitenkin aikaa suunnitella, miten rakennat uuden aidan.

Muut lukevat juuri nyt …