Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Pika-aita H-tolppien väliin

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kaikkein helpommin aita syntyy H-tolpilla. Nämä tolpat ovat 97 x 97 mm:n kyllästettyä mäntyä.

Tässä käytetään kyllästettyä 32 x 150 mm:n paneelia joka sopii sellaisenaan H-tolppien uraan.nsimmäinen lauta pannaan paikalleen ja tarkistetaan, että se on vaaterissa. Sitten lauta kiinnitetään kummaltakin puolelta yhdellä ruuvilla.

Sitten vain seuraava lauta, ja seuraava ja niin edelleen. Työ edetessä tarkistetaan joka toisen laudan kohdalla, että se on vaaterissa. Lauta lyödään napakasti kiinni edelliseen. Kun viimeinen lauta on paikallaan, siihen merkitään suora kulma, ja ylimmän laudan korkeus merkitään tolppaan. Merkki tehdään kummallekin puolelle.

Nyt ylin lauta otetaan vielä pois. Aidan päälle tulee nimittäin vielä viistottu päällilauta, ja siksi on mitattava uran syvyys. Tässä se on 3 cm. Tolppiin merkitystä korkeudesta mitataan siis vielä 3 cm ylöspäin ja merkkiviiva piirretään kumpaankin tolppaan. Nyt tolpat sahataan. Tolpat sahataan pistosahalla, mutta ensin on tarkistettava, että terä on riittävän pitkä. Kun se on tarkistettu, aloitetaan sahaaminen. Sahaamisessa on on oltava tarkkana. Terän on kuljettava koko matkalla piirrosviivaa pitkin.

Päällilauta kiinnitetään palkkien päälle, joten nyt otetaan mitta tolpan ulkoreunasta toisen tolpan ulkoreunaan. Mittaan lisätään 4 cm, koska päällilaudan pitää ulottua 2 cm niiden ulkopuolelle. Kun päällilauta on sahattu, voidaan ylin lauta panna takaisin paikalleen ja sitten vielä päällilauta.

Päällilaudan ura sopii täsmälleen päällimmäisen laudan päälle, ja samalla se lepää tolppien päällä. Tarkista veilä, että se ulottuu 2 cm tolppien reunojen ulkopuolelle ja kiinnitä se kahdella ruostumattomalla 4,5 x 60 mm:n ruuvilla. Yksi ruuvi tulee päällilaudan päältä tolppaan ja toinen toiselle puolelle.

Tolppakuoppien kaivaminen ja tolppien kiinnittäminen vie tietysti jonkin verran aikaa, mutta kun se on tehty, aidan pystyttäminen sujuu 20 minuutissa.

LUE LISÄÄ: Suoja-aita terassille

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Pika-aita H-tolppien väliin
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin