Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Aita raudoitusverkosta

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Takapihalla on hiukan sekaista, joten puutarhatyökalujen peitoksi pystytetään pieni aita, jonka eteen voi istuttaa köynnöskasveja.

Tarkoitusta varten on hankittu pätkä raudoitusverkkoa, jonka ruutukoko on 15 x 15 cm. Sitten mitataan paikka, johon kaivetaan tukipylvästä varten kuoppa. Tolppa tehdään kyllästetystä kakkosnelosesta. Tolpan korkeudeksi maanpinnan yläpuolelle tulee 155 cm. Yläpää sahataan 45 astetta vinoon, jotta sadevesi valuu siitä pois.

Kun tolppa on pantu kuoppaan, mitataan etäisyys vajaan, johon aita tuetaan toiselta puolelta. Samalla tarkistetaan, että tolppa on vaaterissa. Tolppa ei tarvitse varsinaista tukea, sillä kevyelle aidalle riittää, että maa tampataan sen ympäriltä tiiviiksi.

Lue lisää: 12 erilaista aitaa - mikä sinulle sopii?

Kun tolppa on paikallaan, tarkistetaan vielä, että sen etäisyys seinästä on ylä- ja alapäässä sama. Raudoitusverkko sahataan kulmahiomakoneella. Tässä on aina käytettävä suojalaseja. 6 mm:n raudat katkaistaan yksitellen.Verkko kiinnitetään 7 mm:n reikiin kahteen 25 x 32 mm:n mäntylautaan. Reikäkohdat merkitään siihen.7 mm:n puuporalla porataan reiät ja sitten kiinnitetään raudoitusverkko kahden puun väliin.

Toinen puoli kiinnitetään vajan seinään ruostumattomilla 4,5 x 60 mm:n teräsruuveilla. Verkko asennetaan paikalleen seinän ja tolpan väliin. Kehykseen tarvitaan vielä pari ruuvia toiselle puolelle ja yksi toiselle. Nyt aidan eteen voi ryhtyä istuttamaan vehreitä köynnöskasveja.

LUE LISÄÄ: Raudoitusverkko sopii muuallekin kuin betoniin

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin