Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Nurmi näyttää kauniilta, mutta se ei kestä kovin hyvin kulutusta. Niinpä nurmikko, jota pitkin kuljetaan sekä ulkorakennukseen että grillipaikalle, alkaa pian näyttää kuluneelta. Vaihtoehtona on valaistu kivipäällysteinen polku, jota pitkin voi kulkea tallaamatta nurmikkoa.

Perustan pitää olla kunnossa

Kuten aina kivi- ja laattapäällysteitä asennettaessa, myös tämän polun kohdalla on tärkeää, että pohjatyöt on tehty kunnolla, jotta päällyste pysyy tasaisena monta vuotta. Kivipolkua ja terassia ei tietenkään ole tarkoitettu parkkipaikaksi, mutta kunnollisen perustan teko vaatii kuitenkin hieman työtä.

Toimitus suosittelee: Tuhansien mahdollisuuksien kartanokivet

Vuokraa muutama kone

Tarjolla on paljon vuokrattavia pienkoneita, joilla suurtenkin hiekka- ja maa-ainesmäärien siirtäminen sujuu nopeasti. Me päätimme vuokrata levytäryttimen, kaivurin ja teladumpperin työn helpottamiseksi. Asennamme 21 metriä pitkän pihapolun, mikä merkitsee sitä, että maata pitää poistaa peräti 9 tonnia ja tilalle on kaadettava lähes yhtä paljon soraa.

Työmäärä vastaa parin sadan kottikärryllisen kuskaamista edestakaisin. Tämä on hyvä pitää mielessä, kun miettii, kuinka paljon aikaa työ vie, kannattaisiko pyytää kaveria avuksi ja kuinka paljon oma selkä mahdollisesti kestää.

Harkitse myös muovisten ajolevyjen vuokraamista, niin vältät nurmikon kuormittumisen, kun käytät työkoneita.

LUE LISÄÄ: 11 ulkovalon kuvagalleria