Miten pihakivet pysyvät paikoillaan?

Voit levittää kuitukankaan perusmaan ja suodatinhiekan väliin, jotta ne eivät sekoitu toisiinsa.

Voit levittää kuitukankaan perusmaan ja suodatinhiekan väliin, jotta ne eivät sekoitu toisiinsa.

Kysymys:

Aion asentaa pihatielleni uudet laatat. Miten saan laatat pysymään paikoillaan ja estän niitä luisumasta sivusuunnassa tai vajoamasta alaspäin?

Vastaus:

Kaikki alkaa pohjasta. Multainen pintamaa pitää poistaa niin syvältä, että vastaan tulee kiinteä maapohja. Levitä pohjalle kerros suodatinhiekkaa ja tiivistä se tärylevyllä useassa otteessa. Tiivistetyn kerroksen pitää olla noin 15 senttiä paksu.Levitä suodatinhiekan päälle mursketta ja tiivistä se noin 12 senttiä paksuksi kerrokseksi.

Levitä lopuksi murskeen päälle noin kahden sentin kerros asennushiekkaa. Sitä ei tarvitse tiivistää, mutta se kannattaa tasoittaa. Tee suodatinhiekkakerrokseen kallistus, jotta pihatie viettää 1–2 senttiä pois talon suunnasta.

Kuitukangas

Joissakin ohjeissa neuvotaan asentamaan kiveyksen alle kuitukangas, jotta rikkaruohot eivät pääse kasvamaan kivien välistä. Se on huono idea, sillä asennushiekka ei pääse nouse-maan kivien välisiin saumoihin ja vakauttamaan kiveystä. Rikkaruohojen siemenet leviävät tuulen mukana, joten ne voivat juurtua saumoihin kuitu-kankaasta huolimatta. Reunatuki pitää kivet paikoillaan.