Aluksi mitataan, minkä kokoisia levyjä valokehykseen tarvitaan. Ne leikataan 12-millisistä vanerilevyistä. Ennen kuin sivulevyt naulataan kiinni ikkunan karmiin, karmin ja katon väliseen rakoon pannaan eristettä. Nyt sivulevyt voi asettaa paikalleen.
Tässä ne naulataan naulauspistoolilla, mutta tavallinen vasara käy yhtä hyvin. Alimmaisen levyn yläreunaa höylätään niin, että se sopii ikkunankarmin alareunaan.
Kun levy on paikallaan yläreunasta, sen alareunaan voi merkitä, mistä kohtaa sitä pitää leikata. Samoin tehdään valokehyksen ylimmälle levylle. Kun alin ja ylin levy on leikattu sopiviksi, ne voi naulata kiinni sekä ikkunankarmiin että sivulevyihin.
Naulauspistoolilla levyä voi pitää kätevästi paikallaan samalla kun sitä naulataan kiinni. Kun valokehys on valmis, sen ympärille asennetaan vielä kehys. Kolmella sivulla tehtävä on yksinkertainen, mutta vasemmalla kehystä pitää sovittaa, sillä se tulee seinää vasten.
Seinän ja valokehyksen väli on 64 mm, joka merkitään piirtopuikolla. Piirtopuikon ansiosta seinän pienet epätasaisuudet voi merkitä kehykseen. Kehys sahataan alhaaltapäin pistosahalla, niin että puu ei lohkeile.
Sama tulos syntyy käyttämällä terää, jonka hampaat ovat toisin päin. Rima sopii, ja muut kehysrimat voi leikata sopivan kokoisiksi ja naulata kiinni.
Jiiriliitoksiin pursotetaan hieman puuliimaa, ennen kuin laudat naulataan kiinni. Näin liitoksesta tulee täysin tiivis. Vanha vetoinen rautaikkuna vaihdettiin parissa päivässä uuteen lämpöikkunaan, jonka ansiosta huone on nyt paljon valoisampi.