Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Läpivienti

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Vesikaton puolelle ikkunankarmille on tehtävä läpivienti, jotta sadevesi ja lumi eivät pääse katon alle. Ikkunan mukana toimitetaan läpivientisarja, joka asennetaan seuraavaksi.

On olemassa erilaisia läpivientimalleja eri kattotyyppejä ja katteita varten. Aluksi läpivienti asetetaan katolle ja merkitään, mitä tiiliä on leikattava. Kuudesta ikkunan alle jäävästä tiilestä on leikattava irti kaikki urat ja korvakkeet, niin että läpivienti tulee tiiviisti kattoa vasten.

Se on helpointa tehdä kulmahiomakoneella. Työssä syntyy paljon melua ja pölyä, joten siinä on käytettävä kuulosuojaimia ja suojanaamaria. Läpivienti kiinnitetään ruuvaamalla päällinen kiinni ikkunankarmin alareunaan.

Sivuille asennetaan alumiiniprofiilit, joiden avulla ylempää katolta valuva vesi pääsee virtaamaan esteettä ikkunan ohi joutumatta kosketuksiin puurakenteiden kanssa.

Sivukappaleet kiinnitetään asettamalla kiinnityshela profiilien ja ikkunankarmin yli ja ruuvaamalla ne yhteen kolmella ruuvilla. Sama tehdään toisella puolella.Yläreunaan asennetaan ensin alumiiniprofiilit ikkunankehyksen päälle.

Sen jälkeen asetetaan läpivienti, niin että se tulee kattotiilien alle. Kun sivuille naulataan vielä pienet helat, joilla alumiiniprofiilit kiinnitetään kattorimoihin, läpivienti on valmis ulkopuolelta. Nyt se pitää vielä viimeistellä sisältä.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin