Läpivienti

Vesikaton puolelle ikkunankarmille on tehtävä läpivienti, jotta sadevesi ja lumi eivät pääse katon alle. Ikkunan mukana toimitetaan läpivientisarja, joka asennetaan seuraavaksi.

On olemassa erilaisia läpivientimalleja eri kattotyyppejä ja katteita varten. Aluksi läpivienti asetetaan katolle ja merkitään, mitä tiiliä on leikattava. Kuudesta ikkunan alle jäävästä tiilestä on leikattava irti kaikki urat ja korvakkeet, niin että läpivienti tulee tiiviisti kattoa vasten.

Se on helpointa tehdä kulmahiomakoneella. Työssä syntyy paljon melua ja pölyä, joten siinä on käytettävä kuulosuojaimia ja suojanaamaria. Läpivienti kiinnitetään ruuvaamalla päällinen kiinni ikkunankarmin alareunaan.

Sivuille asennetaan alumiiniprofiilit, joiden avulla ylempää katolta valuva vesi pääsee virtaamaan esteettä ikkunan ohi joutumatta kosketuksiin puurakenteiden kanssa.

Sivukappaleet kiinnitetään asettamalla kiinnityshela profiilien ja ikkunankarmin yli ja ruuvaamalla ne yhteen kolmella ruuvilla. Sama tehdään toisella puolella.Yläreunaan asennetaan ensin alumiiniprofiilit ikkunankehyksen päälle.

Sen jälkeen asetetaan läpivienti, niin että se tulee kattotiilien alle. Kun sivuille naulataan vielä pienet helat, joilla alumiiniprofiilit kiinnitetään kattorimoihin, läpivienti on valmis ulkopuolelta. Nyt se pitää vielä viimeistellä sisältä.

Lisää samasta aiheesta Kattoikkunat