Ei enää lahoja ikkunoita

Ikkunan alalasilista kastuu usein, joten se lahoaa ennen muita listoja ja ikkunanpuitteita. Puinen alalasilista kannattaa vaihtaa alumiinista tehtyyn listaan, joka kestää lähes ikuisesti. Alumiinilistaa ei tarvitse huoltaan ollenkaan, vaikka taivaalta tulisi vettä vuoden ympäri.

Vaihda vanha lasilista uuteen

Ikkunan vanha alalasilista on lahonnut. Sen päältä on valunut vuosien aikana tuhansia litroja vettä, eikä listaa ole maalattu tarpeeksi usein. Nyt on jo liian myöhäistä.

Ongelma ratkeaa, kun puinen lista vaihdetaan lähes ikuisesti kestävään alumiinilistaan. Listan voi tilata mittojen mukaan metallipajalta tai lyhentää sopivaksi pitkästä listasta.

Tässä Dafan listassa on erikoiskiinnikkeet, mutta kiinnittämiseen on myös muita vaihtoehtoja.

Ei enää lahoja ikkunoita

Alalasilista on lahonnut veden ja puutteellisen huollon takia.

Näin vaihdat alalasilistan:

1. Sahaa vanha lasilista poikki monitoimityökalulla. Pidä terää vinossa, jotta saat palaset helposti irti. Varo lasia!

2. Väännä lista irti taltalla. Jos lista on naulattu kiinni, irrota aluksi naulat.

3. Mittaa alumiinilistan koko. Aseta asennuskiinnike listanpätkän alle, pidä sitä pystylistaa vasten ja piirrä pystylistaan merkkiviiva.

4. Sahaa varovasti viivaa pitkin. Lista on helpointa katkaista monitoimityökalulla. Jos osaat käyttää talttaa hyvin, voit lyhentää listan myös sillä.

5. Ruuvaa asennuskiinnike puittesseen. Paina kiinnike lasia vasten ja ruuvaa kiinnike puitteeseen 3x20 millin ruostumattomilla A4-ruuveilla. Asenna kiinnikkeet 15–20 sentin välein vähintään 5 senttiä nurkista.

6. Paina alumiinilista kiinnikkeisiin. Lista on lyhennetty rautasahalla ja terävät nurkat on viilattu siisteiksi. Lista pysyy kunnossa pitkään ja johtaa veden pois ikkunasta.

Ikkunan helpoimmin lahoava lista

Ikkunan alalasilista kastuu usein. Se tarkoittaa, että puinen lista kuluu ja lahoaa nopeasti, ellei sitä maalata säännöllisesti. Alumiinilista kestää pitkään ilman minkäänlaista huoltoa.

Mittaa lasin ja karmin ulkoreunan välinen etäisyys ja tilaa alumiinilista mittojen mukaan.

Ei enää lahoja ikkunoita

Alalasilista kastuu usein. Alumiinilista kestää vettä puulistaa paremmin.

    Lisää samasta aiheesta Ikkunat