Lattiatasoitteen kutsuminen itsetasoittuvaksi on liioittelua. Tämän myöntävät luultavasti kaikki, jotka ovat joskus yrittäneet tasoittaa lattiaa. On totta, että kevyesti juoksevat tasoitemassat, joita käytetään lattioiden oikaisemiseeen, tasoittuvat lähes itsestään omasta painostaan.

LUE LISÄÄ: Mihin mikrosementtiä voi käyttää?

Mutta tasoitemassa-annosta ei voi vain kaataa keskelle lattiaa ja antaa painovoiman hoitaa loput, tulla seuraavana päivänä paikalle ja huomata, että lattia on täysin sileä ja absoluuttisen suora – valmis verhoiltavaksi parketilla tai kokolattiamatolla. Näin helppoa se ei ole. Vaikka hyvää hyvyyttäsi auttaisit puolittain juoksevaa tasoitetta leviämään tasaisesti, otat sen riskin, että lattiasta tulee kupruisempi ja vinompi kuin mitä se oli ennen.

Toki itsetasoittuvalla massalla pystyy luomaan tasaisen ja suoran lattian. Juuri tähän tarkoitukseen kuituvahvistetut hienorakeiset massat on nimittäin kehitetty. Niitä on vain osattava käyttää oikein, ja työssä on oltava hyvin huolellinen. Massa pitää ensinnäkin sekoittaa hyvin, jotta siitä ei tule liian paksua ja huonosti levittyvää, eikä siihen saa sekoittaa liian paljon vettä, sillä tällöin se ei tule kestämään käytössä.

Oikeaoppinen seos koostuu kuitenkin vain muutamasta yksinkertaisesta reseptiaineksesta. Reseptin noudattaminen on välttämätöntä, jos lattiasta haluaa tasaisen omin avuin. Ei siis riitä, että täyttää pahimmat reiät tasoitteella. Koko lattia on työstettävä.