Kuituhuopa - taidolla kulmien ympäri

Näytämme, miten saat tapettisaumoista kuituhuopaa käyttämällä lähes huomaamattomat. Vuotia ei taiteta kulman yli, vaan ne yhdistetään ja hiotaan kulmassa paikoilleen.

LUE LISÄÄ: Näin käytät lasikuitutapettia ja -kangasta

Vaikka rakenteet näyttäisivät vaakatai pystysuorilta, joskus tarkkuus saattaa hieman heittää. Tähän ei kiinnitä huomiota arkisin, vaan vasta siinä vaiheessa, kun ryhtyy tapetoimaan ohuella tapetilla. Varsinkin, kun vuota ohjataan kulman yli niin, että se asettuisi mahdollisimman siististi ja kauniisti.

LUE LISÄÄ: Tasoita seinät tasoitetapetilla

Ammattilaisemme näyttää menetel-män, jossa vuotaa ei taiteta kulman yli, vaan kaksi vuotaa yhdistetään ja leikkaamisen sijaan hiotaan kulmissa niin, että saumat näyttävät siisteiltä. Tuloksena on täysin huomaamaton sauma, joka tosin edellyttää, että kulma on terävä ja sitä on vahvistettu kulmavahvikkeella.

Ensimmäinen vuota

1

Levitä liimaa seinäpinnalle, ku-vassa oikealle, tasoittamattomalle alueelle. Telaa tasainen kerros liimaa maalarintelalla.

2

Asenna ensimmäinen vuota. Vuo-dan vasemman reunan pitää joko seurata kulmareunaa tarkasti tai jatkua muutaman sentin kulman yli. Anna liiman kuivua.

3

Leikkaa tarkasti reunaa pitkin taittoteräveitsellä. Terän tulee olla vankka ja terävä, muutoin se repii tapetin.

Toinen vuota

1

Levitä liimaa vain parin vuodan verran kerrallaan. Liimapinta kuivuu huoneenlämmössä hyvin nopeasti.

2

Asenna vuota. Vuodan oikea reuna työntyy muutaman sentin kulman yli. Paina vuotaa liimaan muovilastalla. Älä koske kulmaan, ennen kuin liima on kuivunut.

3

Paina yli työntyvä vuotareuna kulman yli noin 45 asteen kulmassa. Paina vuotaa etu- ja keskisormella koko matkalta.

Hio kulma

1

Hio kulma hiomapalalla ja hiomapa-perilla, jonka karkeus on 120/80. Näin saat poistettua yimääräisen vuotakaistaleen. Hio palalla kevyesti liikaa painamatta.

2

Poista irtokaistaleet sitä mukaan, kun etenet hiomapalan kanssa kulmaa pitkin alaspäin.

3

Näin! Hiomapala tekee kulmaan kevyen pyöristyksen rikkomatta vuotaa. Jos käytät veistä, reunasta tulee terävä ja rispaantunut.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Tapetit ja lasikuitutapetit