Tasoita seinät tasoitetapetilla

Vahvikekangas ja tasoitetapetti pitävät katot ja seinät kunnossa. Tasoitetapettia ja vahvikekangasta on helppo levittää isoille pinnoille, mutta sisä- ja ulkonurkat, putket ja muut esteet voivat aiheuttaa ongelmia. Käymme läpi 5 tilannetta, jotta vältät taitokset, halkeamat, yhteen liimautuneet tapetit, näkyvät saumat ja ärsyttävät ilmataskut."

ISOJEN PINTOJEN TAPETOIMINEN

1. Piirrä seinään lyijykynällä jokaisen vuodan reunaviiva ja levitä vuodan kohdalle tasainen kerros liimaa. Levitä liimaa vain yhden vuodan kohdalle kerrallaan, jotta liima ei ehdi kuivua.

2. Asenna ensimmäinen vuota paikalleen ja paina se kunnolla kiinni seinään lastalla. Käytä kumilastaa tai teippaa tavallisen lastan kärkeen paksusti teippiä, jotta lastan nurkat eivät riko kangasta.

3. Levitä liimaa seuraavan vuodan kohdalle ja hieman molempien reunaviivojen yli. Limitä vuotia noin viisi senttiä ja paina kangas kunnolla kiinni seinään lastalla.

4. Leikkaa vuodat poikki limityksen keskeltä mattopuukolla, jossa on uusi terä. Leikkaa vuodat poikki yhdellä pitkällä viillolla ylhäältä alas.

5. Nosta ylempää vuotaa varovasti ja vedä alempi kaistale varovasti irti. Vuotien reunat sopivat yhteen täydellisesti, kun ne painetaan kiinni levyyn.

ULKONURKKA

1. Älä vedä tasoitetapettia nurkan toiselle puolelle. Se on kaikkein yleisin virhe. Tasoitetapetti pitää levittää vain nurkkaan asti ja leikata tai hioa nurkan tasolle.

2. Tee sama molemmille seinille: Anna tasoitetapetin mennä hieman nurkan yli ja liimaa se kiinni. Työnnä tasoitetapettia seinästä päin nurkan yli. Lopputulos näyttää siistiltä, kun leikkaat tapetin tarkasti poikki nurkan tasolta.

SISÄNURKKA

1. Levitä nurkkaan kunnolla liimaa yksi seinä kerrallaan. Anna tasoitetapetin mennä 3–5 senttiä nurkan toiselle puolelle.

2. Oikaise tapettivuota ja paina se kiinni seinään. On tärkeää, että liimaa on tässä vaiheessa vain toisessa seinässä.

3. Työnnä tasoitetapetti tiukasti nurkan pohjaan.
Kumilasta sopii työhön täydellisesti. Tapetin pitää tarttua lujasti kiinni seinään.

4. Leikkaa tasoitetapetti poikki nurkkaa pitkin. Käytä uutta ja terävää terää. Paina tapetti nurkkaan sormella ennen leikkaamista.

5. Jos vuotien väliin jää rako, voit peittää sen akryylisaumamassalla. Purista akryylimassaa nurkkaan, kun tapettiliima on kuivunut kokonaan. Poista ylimääräinen akryyli silikonilastalla.

NIKSI: Terävät nurkat

Kumilastasta on iso apu, kun kangas pitää painaa nurkkaan ehjänä. Kumilastaa voi käyttää kankaan tasoittamiseen tapettiharjan sijaan. Lastalla voi myös painaa liimakuplat pois tasoitetapetin alta.

PUTKEN TAUS

1. Levitä seinään kunnolla liimaa. Käytä liimaa mieluummin liikaa kuin liian vähän.

2. Levitä tasoitetapetti putkien päälle ja halkaise. Tämä tapetti leikattiin putkien välistä. Jos putkia on vain yksi, halkaise tapetti sen keskeltä.

3. Leikkaa tasoitetapetti alhaalta paikasta, jossa putket tulevat seinästä. Leikkaa aivan putkien juuresta.

4. Sahaa lovi kannattimen kohdalle. Ole huolellinen ja käytä leikkaamiseen tarpeeksi terävää terää.

5. Työnnä tasoitetapetti paikalleen putkien taakse. Painele tapetti siististi kiinni seinään.

ESTEET

1. Leikkaa tasoitetapetti tarkasti putkeen tai muuhun esteeseen asti. Ole huolellinen.

2. Leikkaa tasoitetapetti poikki putken reunaa pitkin terävällä mattopuukolla.

3. Paina tasoitetapetti paikalleen ja pyyhi liima putkista, ennen kuin liima ehtii kuivua.

Kätevä ratkaisu: Kohoumat ja painaumat

Vahvikekankaaseen tulee herkästi pieniä kohoumia ja painaumia, jos seinä ei ole aivan tasainen. Onneksi tapetin voi suoristaa. Leikkaa kohoumaan ristiviillot ja irrota kangas varovasti seinästä. Suorista kangas ja paina se takaisin seinään.

Levitä liimaa kankaan alle ja päälle ja paina se kunnolla kiinni seinään kumilastalla. Hio näkyvät saumat pois, kun liima on kuivunut. Maalaa lopuksi saumat piiloon.

Muut lukevat juuri nyt …