LASIKUITUTAPETTI

VAHVUUTTA: Lasikuitukangas on ohutta, mutta yhteen kudotut langat tekevät siitä kestävän.

Miten lasikuitutapettia ja -kangasta käytetään?

Lasikuitutapetin ja lasikuitukankaan asentamisessa pitää käyttää tarpeeksi liimaa. Liima levitetään kattoon tai seinälle tasaiseksi kerrokseksi maalitelalla.

Tärkeää!

Kosteutta imevät seinät ja katot kannattaa käsitellä tartuntapohjusteella ennen lasikuitutapetin tai -kankaan asentamista. Pohjustamaton seinä imee kosteuden tapettiliimasta liian nopeasti.

Lasikuitukangas

Lasikuitutapetin asentamisessa kannattaa käyttää työhanskoja, pitkähihaista paitaa ja kattotöissä lisäksi lippalakkia. Muuten tapetista irtoavat pienet lasinpalaset voivat tarttua kiinni ihoon. Pienet lasinsirut eivät ole vaarallisia, mutta ne ärsyttävät ihoa voimakkaasti.

Lasikuitutapetti: Rullan pituus

Lähes kaikkia lasikuitutapetteja ja lasikuitukankaita myydään metrin levyisissä rullissa. Lasikuitukangasta myydään myös metrimitalla joissakin maalausliikkeissä ja verkkokaupoissa. Yleisimmät rullien pituudet ovat:

  • 10 metriä
  • 20 metriä
  • 25 metriä
  • 30 metriä
  • 50 metriä

Pohjustettua vai ei?

Markkinoilla on sekä pohjustettua että pohjustamatonta lasikuitukangasta ja -tapettia. Pohjustamaton lasikuitutapetti voi tuntua jäykältä ja vaikealta käyttää.

Pohjustettu ja lämpökäsitelty lasikuitutapetti on taipuisampaa. Pohjustettua lasikuitutapettia ei tarvitse maalata alusta asti, joten siitä ei tartu sormiin yhtä paljon ärsyttäviä lasinpalasia.

Pohjustamaton lasikuitutapetti on kuitenkin noin puolet halvempaa, joten sitä käyttämällä voi säästää selvää rahaa. Se vaatii kunnon työhanskoja ja hyviä hermoja.