**KEHITYSTÄ:** Ennen vanhaan puuliitoksiin porattiin valmiit ruuvinreiät molempiin osiin. Ruuvit ovat kehittyneet niin paljon, ettei se ole enää tarpeellista.

KEHITYSTÄ: Ennen vanhaan puuliitoksiin porattiin valmiit ruuvinreiät molempiin osiin. Ruuvit ovat kehittyneet niin paljon, ettei se ole enää tarpeellista.

Puuruuvien upottaminen kovaan puuhun

Ruuvien kannat uppoavat pehmeään puuhun varsin hyvin, mutta kovaan puuhun, melamiiniin ja MDF-levyihin pitää porata valmiit reiät ruuvinkantoja varten.

Reiät porataan valmiiksi upotusterällä. Se voi olla pieni, terään kiinnitettävä sahalaitainen holkki tai varsinainen upotusterä. Terä varmistaa, että ruuvin kanta päätyy levyn pinnan tasolle.

Tärkeää puuruuveista!

Säänkestävät yleisruuvit sopivat yleensä ulkona rakentamiseen. Niitä ei kuitenkaan suositella lehtikuusen, kovien puulajien ja painekyllästetyn puun kiinnittämiseen. Niissä on ruuveja kuluttavia happoja, joista tulee puuhun tummia läiskiä.

Happoja sisältävien puulajien kanssa kannattaa käyttää aina ruuveja, joissa on merkintä A4. Ne on tehty haponkestävästä ruostumattomasta teräksestä, joten ne kestävät kovissa olosuhteissa.

A4-ruuvit ovat hieman kalliimpia kuin tavalliset ruuvit. Haponkestävät ruuvit maksavat kuitenkin itsensä takaisin.

Toimitus suosittelee: Tee työt helpommin näillä 10 ruuvilla