Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Voiko leväisiä lautoja öljytä?

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Voiko leväisiä lautoja öljytä?

Kysymys

En tiedä, kuinka perusteellisesti terassi pitää pestä ennen öljyämistä.

Vastaus

Leväistä puuta ei voi öljytä. Pinnat pitää puhdistaa aina ennen maalaamista tai öljyämistä. Puhdistamisen tarve riippuu tietysti siitä, missä kunnossa terassi on. Voit käyttää pesemiseen vettä ja juuriharjaa tai painepesuria.

Jos vesi ja harja eivät auta ja päätät käyttää painepesuria, muista liittää siihen terassipesuri. Painepesurin tavallinen suihku on sen verran kova ja terävä, että se rikkoo puun pinnan ja tekee siitä tikkuisen. Pinta voi näyttää käsittelyn jäljiltä rumemmalta kuin ennen sitä. Levät eivät kasva vain puun pinnalla, vaan niitä voi olla myös syvemmällä huokosissa. Hankaa pinta karkealla sienellä ja pesuaineella ja huuhtele se pois.

Terassi tuntuu pesemisen jälkeen karhealta, sillä hankaus nostaa pinnalla olevat tikut pystyyn. Laudat kannattaa hioa kertaalleen jyväkoon 100–120 hiomapaperilla. Sen jälkeen terassi kannattaa öljytä nopeasti, ennen kuin se sotkeentuu uudelleen.

LUE LISÄÄ: Hoida puuterassi kevätkuntoon - Näin rakennat puuterassin

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin