Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Näin asennat tolpanjalat

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Tolpanjalat ja tolppakivet ovat tukevia ja suojaavat tolppia kosteudelta. Katso tästä, miten asennat ne.

Tolpanjalat - Näin asennat tolpanjalat

Betonipilarissa voi olla joko säädettävä tai kiinteä kiinnitysrauta. Säädettävä rauta helpottaa pilarin asentamista, koska kuopan ei tarvitse olla juuri oikean syvyinen.

Kivi lasketaan kuoppaan ja maa poljetaan tiiviiksi pilarin ympärille.

Näin asennat tolpanjalat

1

Mittaa ja merkitse kuopan paikka. Tee kuopasta niin syvä, että kiven pinta jää 2-10 senttiä maan yläpuolelle. Voit tehdä kuopista 3-5 senttiä liian syvät ja säätää pilarin korkeutta lisäämällä kuopan pohjalle pikkukiviä. Varmista, että kuopan pohja on tasainen.

2

Laske kivi kuoppaan, kun se on tarpeeksi syvä. Tiivistä pohja kunnolla nostamalla kiveä ylös ja laskemalla se alas muutaman kerran. Suorista kivi ja kohdista tolppakenkä oikein. Jos kiven pinta on vino, käännä tolppakenkä oikeaan suuntaan.

3

Täytä kuoppa maalla. Lisää maata noin 10 senttiä kerrallaan ja painele se tiiviiksi kiven ympärille rimalla tai lankulla. Kaada kuoppaan lisää maata ja tiivistä se. Jatka, kunnes kuoppa on täynnä.

4

Voit jatkaa työtä heti, kun maa on tiivistetty. Rautojen korkeutta on helppo säätää. Se on kätevää etenkin silloin, kun tolppakenkien päälle asennetaan vaakapalkki. Myös tolppien korkeutta on kätevä säätää rautaa pyörittämällä.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin