Näin asennat tolpanjalat

Tolpanjalat ja tolppakivet ovat tukevia ja suojaavat tolppia kosteudelta. Katso tästä, miten asennat ne.

Betonipilarissa voi olla joko säädettävä tai kiinteä kiinnitysrauta. Säädettävä rauta helpottaa pilarin asentamista, koska kuopan ei tarvitse olla juuri oikean syvyinen.

Kivi lasketaan kuoppaan ja maa poljetaan tiiviiksi pilarin ympärille.

Näin asennat tolpanjalat

1

Mittaa ja merkitse kuopan paikka. Tee kuopasta niin syvä, että kiven pinta jää 2-10 senttiä maan yläpuolelle. Voit tehdä kuopista 3-5 senttiä liian syvät ja säätää pilarin korkeutta lisäämällä kuopan pohjalle pikkukiviä. Varmista, että kuopan pohja on tasainen.

2

Laske kivi kuoppaan, kun se on tarpeeksi syvä. Tiivistä pohja kunnolla nostamalla kiveä ylös ja laskemalla se alas muutaman kerran. Suorista kivi ja kohdista tolppakenkä oikein. Jos kiven pinta on vino, käännä tolppakenkä oikeaan suuntaan.

3

Täytä kuoppa maalla. Lisää maata noin 10 senttiä kerrallaan ja painele se tiiviiksi kiven ympärille rimalla tai lankulla. Kaada kuoppaan lisää maata ja tiivistä se. Jatka, kunnes kuoppa on täynnä.

4

Voit jatkaa työtä heti, kun maa on tiivistetty. Rautojen korkeutta on helppo säätää. Se on kätevää etenkin silloin, kun tolppakenkien päälle asennetaan vaakapalkki. Myös tolppien korkeutta on kätevä säätää rautaa pyörittämällä.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Materiaalit