Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kipsilevyn paikkaaminen

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kipsilevyssä on pahannäköinen reikä, mutta se on helppo korjata huomaamattomasti.

Merkitse rakentajan suorakulmalla pieni kipsilevyn palanen, jota käytetään paikkana. Leikkaa sitten paikka leikataan irti käsisahalla. Tässä tarvitaan kahta samankokoista kappaletta, joten kun ensimmäinen palanen on leikattu, merkitse sen avulla seuraava. Näin saat paloista varmasti samankokoiset.

LUE LISÄÄ: Valitse oikea kipsilevy

Käytä käsisahaa

Aseta levy seinälle niin, että reikä tulee keskelle, ja merkitse siihen paikan reunat. Sahaa reikää ympäröivä osa irti vanhalla käsisahalla. Terää kannattaa pitää toisella kädellä, niin että saha liikkuu vakaammin. Kun saha on läpäissyt kaksi kipsikerrosta, loppu sahaaminen sujuu helposti.

Vaihtoehto käsisahalle

Käsisahalla sahaamisen sijaan voit porata reiän toiseen kulmaan. Siihen tulee tilaa metallisahan terälle, jolla pääset sahaamaan merkintää pitkin.

Viistä reunat

Kun molemmat levyt on sahattu, viistä kaikki reunat terävällä katkoteräveitsellä. Viisteen avulla seinän ja paikan välin voi kitata niin, että saumasta tulee huomaamaton.

Paikat on myös saatava kiinni johonkin. Siksi reiän kohdalle asetetaan lauta, joka merkitään niin, että siitä tulee noin 10 senttimetriä reikää pitempi. Leikkaa laudasta kolme samanpituista kappaletta. Laudat ujutetaan sisemmän kipsilevyn ja eristeiden väliin. Aseta ne siten, että voit ruuvata ne kiinni seinään ja kiinnittää paikan niihin. Ruuvaa lauta kiinni tavallisilla kipsiruuveilla. Toimi samoin alareunassa ja keskellä olevien lautojen kanssa.

Nyt voit ruuvata ensimmäisen paikan kiinni. Siihen on merkitty nuoli, miten päin levy on laitettava. Viistä toisen paikan reunat niin kuin reiänkin reunat, jotta sauman voi myöhemmin kitata.

LUE LISÄÄ: Näin valitset oikean kipsilevyruuvin

Ulompi levy

Ruuvaa ulompi levy puuhun kipsiruuveilla. Ruuvien on oltava vähintään 41 millimetriä pitkät niin, että ne tarttuvat kunnolla lautaan. Kun paikan päälle asetetaan nivelmitta, näkyy, että se on täsmälleen seinän tasalla. Nyt se tarvitsee vain kitata, niin korjaus on valmis.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin