Täytä reikä lattiassa

Lattian läpi on aiemmin kulkenut putkia, jotka on nyt poistettu. Lattiassa on niiden jäljiltä ikäviä reikiä, jotka pitää täyttää.

Ensin mitataan suurimman reiän halkaisija, joka on 44 mm. Seuraavaksi tehdään malli. Otetaan siis pala lattialautaa, johon tehdään reikäporalla reikä. Sen halkaisija on 5-10 cm suurempi kuin lattiassa oleva reikä. Myös reikiin tulevia tappeja varten tehdään mallikappale. Tämä terä on juuri sen kokoinen, että toinen terä mahtuu sen sisään. Saatat joutua kokeilemaan useita löytääksesi sellaisen terän, että reikä ja tappi sopivat täydellisesti yhteen.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Korjaa puulattia täydellisesti

Tässä on pala lattialautaa, joka muistuttaa alkuperäistä lautaa. Siten korjauskohta erottuu lattiasta mahdollisimman vähän. Tappi kannattaa tehdä kohdasta, jonka vuosirenkaat muistuttavat reikäkohdan kuviointia.

Malli kiinnitetään lautaan ja tapit porataan irti. Jos lauta on paksu, voit porata pitkän tapin ja jakaa sen myöhemmin kahteen osaan.nnen tapin kiinnittämistä lattian reikää levennetään yläosastaan. Tappireiän tulee aina olla hiukan suurempi kuin reikä, jota ollaan peittämässä. Sillä tavoin reunoista tulee aivan tasaiset.

Lattian reikiä suurennetaan samalla poranterällä, jolla tapit porattiin. Levennystä ei saa porata syvemmäksi kuin 1 cm.Ensin reunat tasoitetaan taltalla tai ruuvitaltalla niin, että leveämmässä kolossa on pohja, jonka varaan tappi asettuu.

Valitse nyt tappi, joka parhaiten sopii lattialaudan vuosirenkaisiin. Sivele puuliimaa tapin pohjaan ja sivuille ja koputtele se varovasti reikään. Lattiapinnan yläpuolelle jäävä osa poistetaan taltalla.

Menettele muiden reikien kanssa samoin. Nyt pinta vielä hiotaan, jotta lattiasta tulee aivan tasainen. Tässä on käytetty epäkeskohiomakonetta, mutta voit käyttää myös tasohiomakonetta. Tämä lattia on valkokäsitelty ja öljytty.

Jotta korjaus olisi mahdollisimman huomaamaton, on kyseinen kohta käsiteltävä valkoisella öljyllä.Sen jälkeen korjauskohtaa ei juurikaan huomaa.

LUE LISÄÄ: Opi käyttämään reikäsahaa 5 minuutissa

    Muut lukevat juuri nyt …