Jiiriliitos nurkkaan ja kulmaan

Ennen jalkalistan sahaamista nurkkaan, on varmistuttava siitä, että kulma on suora - siis 90-asteinen.

Tässä seinät ovat suorat, joten ensimmäinen listalauta sahataan 45 asteen kulmassa. Tässä käytetään katkaisu/jiirisahaa, jolla saa ehdottomasti parhaan lopputuloksen. Voit tietenkin käyttää myös selkäsahaa ja jiirilaatikkoa. Älä vielä kiinnitä lattialistaa. Sahaa toinen lista 45 asteen kulmassa toiseen suuntaan kuin ensimmäinen.

Työnnä listat tiiviisti vastakkain ja tarkista, että liitos on aivan tasainen.Nyt voit liimata ne. Sivele tavallista puuliimaa vain toisen listan profiloituun ulkoreunaan. Tällä tavoin liitos pysyy paremmin paikallaan eikä ala ajan mittaan irvistellä.

Työnnä lattialistat yhteen ja kiinnitä ne muutamalla naulalla. Pyyhi yli pursuava liima huolellisesti pois. Sen poistaminen jo kuivuneesta kulmasta on paljon hankalampaa.Vielä siistimpi lopputulos syntyy, jos kiinnität lattian rajaan vielä kapean kulmalistan.

LUE LISÄÄ: Valitse oikea jalkalista

Se on kätevintä katkaista listasaksilla.Listasaksissa on astemerkit, joten niillä syntyy täydellinen jiirikulma. Vot leikata niillä muunkin kuin 45 asteen kulman. Tässä tarvitaan juuri 45 asteen kulmaa. Muista kääntää leikatessa kaareva puoli itseesi päin.Kiinnitä lista muutamalla naulalla.Leikkaa toinen lista samoin. Muista leikata se vastakkaisessa suunnassa.

Huomaa, että lista on leikattu kaksi millimetriä pidemmäksi kuin seinä. Nyt lista kiinnitetään seinän ja jiirin väliin. Nyt voit kiristää sen paikalleen niin, että jiiristä tulee täysin tiivis.Kiinnitä lista pienillä nauloilla lattialistaan - ei koskaan lattiaan. Näin lista ei pääse irtoamaan lattian liikkuessa edestakaisin kuten se usein tekee. Lattialistan kiinnittäminen tiiviisti kulmakohtaan, esimerkiksi seinäkkeen ympärille, on hiukan hankalampaa.

Sahaa ensin pitkät seinäpalat 45 asteen kulmassa ja kiinnitä ne muutamalla naulalla niin, että jiiri asettuu tiiviisti seinän kulmaan. Mittaa kahden listan välinen mitta huolellisesti. Tässä se on 18,1 cm. Keskikappale sahataan kummastakin päästä 45 asteen kulmassa. Päädyt sopivat kohdalleen, ja kulmaliitokset ovat vamiita.

    Lisää samasta aiheesta Puulattiat