Mittaa pöytälevy tarkasti  

VIDEO: Ole tarkkana, kun mittaat uutta keittiön pöytälevyä, sillä pienikin virhe voi tulla kalliiksi. Näytämme, miten mittaat tarkasti.

Jos vettä ei voi sulkea pikaliittimellä, on kutsuttava putkimies avuksi. Allas pannaan takaisin paikalleen, joten sekoittaja irrotetaan myös. Nyt tasoon voi piirtää altaan ulkomitat.Kaikki kummankin tason kiinnitysruuvit irrotetaan.

Irrottaminen saattaa olla hankalaa, joten kannattaa käyttää ruuvinväännintä, jonka kärjen voi kääntää vinoon. Kun kaikki ruuvit on irrotettu, työtasot on helppo nostaa pois paikaltaan. Kiinnitysaineena käytetty silikoni on 20 vuoden aikana menettänyt tehonsa.

Kun vanhat työtasot ovat poissa, voidaan aloittaa uusien asentaminen. Ensiksi mitataan pisimmän tason pituus. Seinien etäisyys toisistaan on 206 senttimetriä.

Pöytälevy sahataan ulkona tähän mittaan. Näin sahauspöly ei päädy sisätiloihin. Jatobapuinen taso on 30 cm paksu. Se on markkinoiden kovinta puulajia. Seinästä toiseen on 206 cm. Pituudesta pitää vähentää 1 cm eli taso sahataan 205 cm:n pituiseksi.

Näin tason ja seinän väliin jää kummallekin puolelle 1/2 cm:n rako. Tämä rako on hyvin tärkeä, sillä massiivipuisella työtasolla pitää olla hiukan laajentumisvaraa.

Huomaa, miten puuseppä käyttää mittaa. Hän mittaa aina mitan päällä. Silloin mitasta tulee tarkka. Pöytälevy sahataan pyörösahalla ohjurin avulla, sillä silloin sahaaminen sujuu tarkasti. Jos sinulla ei ole upotus- tai pyörösahaa, voit sahata myös pistosahalla tai käsisahalla.

Se on kuitenkin kova urakka, kun sahattavana on 30 mm:n paksuinen jatobataso. Pane taso paikalleen ja tarkista, että se asettuu hyvin ja että kummassakin päässä on 1/2 cm:n rako.

Seinän ja takareunan väliin pitää myös jäädä pieni ilmarako. Silloin puulla on tilaa elää hiukan siihenkin suuntaan. Seinän ja tason väliin tulee vielä erillinen lista, joten lopputuloksesta tulee kaunis, eikä rako jää näkyviin.

LUE LISÄÄ: Testi: Etäisyysmittarit

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Keittiön pöydät