Tee merkit noin 10 cm:n päähän kummastakin sivusta ja muista merkitä ne kumpaankin pöytälevykappaleeseen. Merkkien avulla tiedät, mihin liitoshelan keskikohta tulee. Tässä tarvitaan upotusterää, jonka halkaisija on sama kuin liitoshelan – tässä tapauksessa 35 mm.
Sillä porataan työtason alapintaan. Tämän kolon syvyys on 15 mm. Poratessa on tarkkailtava, että reiästä tulee riittävän syvä, mutta ei liian syvä. Helan on oltava aivan samalla tasolla työtason kanssa tai aaavistuksen alempana.
Hela on 16 cm:n pituinen, ja se kiinnitetään puoliksi kumpaankin levyyn, siis 8 cm molempiin. Nyt sitä varten jyrsitään ura. Tässä käytetään yläjyrsintä. Jos sellaista ei ole, sen voi vuokrata. Jyrsinterän halkaisijan pitää olla hiukan suurempi kuin helan, joka tässä tapauksessa on 6 mm.
LUE LISÄÄ: Opi käyttämään yläjyrsintä 5 minuutissa
Säädä siis terän syvyys niin, että se on melkein yhtä syvä kuin vastakkainen hela. Jyrsi merkkiviivaa pitkin. Aseta hela paikalleen ja tarkista, että ura on sopiva.
Jyrsi toinen ura samalla tavalla. Nyt jyrsitään ura lamelleille, jotka pitävät tasot yhdessä niin, ettei kumpikaan pääse nousemaan toista korkeammall. Lamellipalat ovat 2,2 cm leveitä ja puolikas menee kunkin tason sisään.
Siksi niitä varten on kumpaankin tasoon jyrsittävä 1,1 cm syvä kolo. Kolme lamellipalaa asetetaan suurin piirtein samalle etäisyydelle toisistaan. Niitä varten jyrsitään urajyrsimellä ura työtason sivuun.
Sitä harvemmalla on työkaluvarastossaan, mutta senkin voi vuokrata. Jos sinulla on yläjyrsin, voit jyrsiä sillä ja uraterällä. Ei haittaa, vaikka urista tulisi hiukan liitospalaa leveämpiä.
Ennen pöytätasojen yhdistämistä päätyreunat on hyvä öljytä, niin niihin ei pääse imeytymään kosteutta. Nyt uudet tasot voidaan asettaa paikalleen. Niitä ei kuitenkaan kiinnitetä ennen kuin toinen levy on käsitelty samalla tavalla.
LUE LISÄÄ: Näin käytät oksaterää