Keittiön laatat

Laatat tekevät uudesta keittiöstä persoonallisen ja piristävän vanhan keittiön ilmettä. Annamme ideoita ja neuvoja keittiön laatoittamiseen.

  Keittiölaatat - Keittiön laatat

  Keittiön työtason päälle kannattaa asentaa laatat, sillä ne on helppo pitää puhtaana. Kaupoissa on paljon erilaisia keittiölaattoja, joiden värit, kuviot ja koko vaihtelevat. Valikoimasta on helppo löytää sopiva malli jokaiseen keittiöön. Verkossa on paljon ideoita keittiön laattojen käyttämiseen. Voit miettiä, haluatko laatoittaa vain osan seinästä vai koko pöytälevyn ja yläkaappien välisen tilan.

  Näin asennat laatat keittiöön

  Kun olet löytänyt oikeat keittiölaatat, voit asentaa ne helposti itse. Laatat kiinnitetään levittämällä laatoituslaastia seinään ja painamalla laatat laastiin. Asenna vaakarima ensimmäisen laattarivin alle. Voit käyttää apuna pieniä laattaristejä, jotta saat saumoista täsmälleen yhtä leveät. Kun kaikki keittiölaatat ovat paikallaan, laatoitus pitää saumata. Tavalliset laatat saumataan levittämällä saumalaastia koko laatoitukselle viistoilla vedoilla. Viistoreunaisten metrolaattojen saumaaminen on vaikeampaa. Saumat voi myös suojata lialta kyllästämällä.

  Kuvioiden tekeminen keittiölaatoilla

  Keittiön laatat voi asentaa moneen erilaiseen kuvioon laattojen muodon mukaan. Nelikulmaiset keittiölaatat asennetaan yleensä päällekkäin, jolloin saumat muodostavat suoria linjoja. Suorakaiteen muotoiset laatat kannattaa asentaa puolen laatan limityksellä. Suorakaiteen muotoiset laatat voi asentaa myös kalanruotokuvioon. Se edellyttää tarkkaa mittaamista ja laattojen leikkaamista. Jos käytät erivärisiä laattoja, tee aluksi koelaatoitus, jotta näet, miten laatat asettuvat kuvioon.