Kun tiedät savupiipun paikan, tee reikä kattoon ja painaa savupiippu piipunkannattimeen.

Kun tiedät savupiipun paikan, tee reikä kattoon ja painaa savupiippu piipunkannattimeen.

Taitava tee se itse -rakentaja voi pystyttää savupiipun itse ilman ammattilaisten apua. Piippuja myydään kätevinä rakennussarjoina, joiden osat painetaan ja kiristetään yhteen. Ainoa työhön tarvittava ammattilainen on nuohooja, jonka pitää tarkistaa valmis piippu.

Piipun rakentaminen aloitetaan yleensä alhaalta. Takka asennetaan paikalleen ja sisäkattoon merkitään piipun reiän paikka. Reikä tehdään ensin sisäkattoon ja sen jälkeen vesikattoon. Kun reiät ovat valmiit, kattoristikoiden väliin asennetaan piipunkannatin. Sen jälkeen piippu rakennetaan alhaalta ylöspäin.

Tässä jutussa asiat tehdään eri järjestyksessä. Jo talon rakennusaikana tiedettiin, että piippu tulee nurkkaan, jossa on monta kattoristikkoa. Piipunkannatin ruuvattiin ristikoiden väliin jo ennen kattotiilten asentamista, jotta piipusta saatiin varmasti palomääräysten mukainen.

Tämä savupiippu rakennetaan piipunkannattimesta ylös- ja alaspäin. Rakentaminen aloitetaan katolta, mutta osien liittäminen ja yhteen kiristäminen, lyhentäminen ja tiivistäminen tehdään samalla tavalla kuin silloin, kun piippu rakennetaan oikeassa järjestyksessä.

Lataa rakennusohjeet

Rakennusohjeissa opastetaan savupiipun asentamisessa vaihe vaiheelta. Piipun kokoaminen on helppoa, mutta työt pitää valmistella huolellisesti, jotta reikä osuu juuri oikeaan paikkaan ja piippu täyttää lain vaatimukset.