Helpot seinät aaltopellistä

Millä haluat vuorata autotallisi tai vajasi seinät? Aaltopelti on tyylikäs materiaali, jota ei tarvitse huoltaa.

Aaltopelti

Asenna koolausrimat enintään 110 sentin välein, jos käytät 0,5 milliä paksua peltiä.

Aaltopelti on teollisuusalueilta ja varastohalleista tuttu materiaali, mutta sopiiko se pihalle vajan tai autotallin seinään? Aaltopellillä on monta hyvää ominaisuutta: se on kestävää ja halpaa, eikä sitä tarvitse huoltaa.

Aaltopelti voi näyttää myös tyylikkäältä. Pellit tilataan mittojen mukaan, ja niiden asentaminen on yllättävän helppoa: levyt ruuvataan kiinni puukoolauksiin porakärkiruuveilla.

Kahden pellin väliin asennettava lista peittää raon siististi. Markkinoilla on myös aaltopellin muotoihin sopivia kulmalistoja ja muita erikoislistoja.

Mitat, hinnat ja värit

Markkinoilla on erilaisia aaltopeltejä. Osa on tarkoitettu vain katoille, toiset sopivat seiniin ja katoille, ja jotkut on tarkoitettu vain seinien vuoraamiseen. Aaltopellin hyötyleveys on yleensä noin 106 senttiä. Levyjen pituuden voi päättää itse tilausvaiheessa.

Aaltopellin hinta vaihtelee valmistajan ja mallin mukaan, mutta neliöhinta on yleensä alle 10 euroa. Värivaihtoehtoja on useita.

Seinäpelti

Koko seinän voi vuorata pellillä. Pellit ruuvataan kiinni koolauslautoihin porakärkiruuveilla.

Kaipaatko ideoita autotallin tai vajan rakentamiseen?
Löydät täältä erilaisten rakennusten rakennusohjeet.

Näin helposti asennat pellit

Ennen peltien asentamista seinän runkoon kiinnitetään koolauslaudat. Lautojen välinen etäisyys riippuu peltien paksuudesta. 0,5 milliä paksujen peltien suurin mahdollinen koolausväli on 110 senttiä ja 0,6 milliä paksujen 130 senttiä. Aloita nurkasta, asenna ensimmäinen levy huolellisesti suoraan ja ruuvaa se kiinni. Loput pellit on helppo asentaa ensimmäisen mukaan alhaalta ylöspäin.

Aaltopelti seinään

Voit asentaa aaltopellit limittäin tai peittää niiden väliset raot leveillä listoilla.

    Lisää samasta aiheesta Julkisivu