Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kuitusementtilevyt

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kuitusementtilevyt ovat kestävä kattomateriaali, jonka asentaminen sujuu nopeasti.

Nämä ovat B7-levyjä, jotka painavat vain 9 kiloa. Niitä on saatavana monenvärisinä, kuten tummansinisinä, punaruskeina ja tiilenpunaisina. Jos haluat olla täysin varma, ettei sadevesi valu katosta vintille, levyjen yläreunaan kannattaa asentaa itse kiinnittyvä tiivistysnauha.

Asentaminen aloitetaan alareunasta, johon levyt asetellaan niin, että ne ulottuvat molemmilta puolilta 6 cm reunan yli. Nyt levyn voi ruuvata kiinni alla olevaan kattoruoteeseen. Seuraava levy asetetaan niin, että se tulee yhden harjan verran edellisen päälle.

Ennen ruuvaamista tarkistetaan, että se tulee sopivalle etäisyydelle. Kuitusementtilevyt pitää asentaa huolellisesti, varsinkin, jos niissä on valmiiksi poratut reiät, kuten tässä. Reikien on tultava tarkalleen ruoteiden päälle.

Ylöspäin edettäessä on lähes mahdotonta asettaa levyjä väärinpäin. Viistojen kulmien on vain sovittava yhteen. Levyt tulevat 15 cm toistensa päälle, ja ne ruuvataan kiinni vielä yhdellä ruuvilla. Se ei ole hankalaa, sillä alemman levyn yläreunassa oleva reikä on hieman isompi.

Työn helpottamiseksi ruuvinvääntimeen on asennettu hylsypää, mutta voit tietysti käyttää myös hylsyavainsarjaa. Kuitusementtikattoruuveihin saa myös valmiin aluslevyn, niin ettei ruuvien kokoamiseen kulu aikaa.

Alkuun päästyä työ etenee melko nopeasti. Mitat pitää vain tarkistaa säännöllisesti, jotta kaikki tulee varmasti oikeaan paikkaan. Ruuveja ei saa kiristää niin tiukalle, että levy menee kaarelle, sillä silloin katosta ei tule tiivis.

Kun alin rivi on asennettu, työ etenee nopeasti ylöspäin.Ruuvit kestävät vuosia kaikenlaisessa säässä, mutta varmuuden vuoksi ne voi peittää sopivilla muovitulpilla, jotka on helppo lyödä paikalleen vasaralla. Silloin ne eivät myöskään erotu katosta.

LUE LISÄÄ: Tee ylellinen huopapaanukatto

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin