Uusi katto on yksi laajimmista, vaikeimmista, kalleimmista ja eniten aikaa vievistä projekteista, johon tee se itse -rakentaja voi ryhtyä.

Uusi katto on yksi laajimmista, vaikeimmista, kalleimmista ja eniten aikaa vievistä projekteista, johon tee se itse -rakentaja voi ryhtyä.

Emme väitä, että katon rakentaminen itse on mahdotonta. Se vaatiin kuitenkin suunnitelmallisuutta ja tietoa siitä, mitä pitää tehdä.

Ammattitaitoisesta kirvesmiehestä on hyötyä koko projektin ajan. Suosittelemme, että palkkaat avuksesi jonkun, joka osaa neuvoa ja auttaa sinua urakan eri vaiheissa. Voit tehdä itse suuren osan töistä, kuten purkaa vanhan katon, raivata tontin ja kantaa katolle uutta tavaraa. Siinä voi myös säästää paljon rahaa.

7 vaihetta kattoremontin aloittamiseen

Listasimme 7 asiaa, joiden PITÄÄ olla valmiina ennen vanhan katon purkamista. Lue tästä kaksi ensimmäistä:

  1. Palkkaa kirvesmies Jos et osaa rakentaa kattoa kokonaan itse, palkkaa kirvesmies heti projektin alussa. Etsi kirvesmies, jolla on kokemusta katon tekemisestä ja joka osaa neuvoa sinua alusta asti.
  2. Tutki katon rakenne ENNEN kuin purat vanhan katon, tutki sen rakenteet huolella. On katastrofi, jos kattopalkit sortuvat, kun katto puretaan. Jos kattosi on tehty mineriittilevyistä, selvitä, onko niissä asbestia.

Lataa artikkeli ja lue muut viisi kohtaa. Näytämme myös, kuinka paljon voit säästää tekemällä osan työstä itse.