HUOPA: Kattohuopaa myydää rullina ja pieniä levyinä. Molempien asentaminen on helppoa.

HUOPA: Kattohuopaa myydää rullina ja pieniä levyinä. Molempien asentaminen on helppoa.

MITEN KATTOHUOPAA KÄYTETÄÄN?

Kattohuopa levitetään katolle yleensä alhaalta ylöspäin. Aloita räystäältä ja naulaa räystäspelti kiinni lappeen alareunaan. Listan tippanokan on tarkoitus ohjata sadevesi räystäskourun keskelle. Levitä sen jälkeen ensimmäinen vuota vaakasuoraan linjaan. Sivele reilusti bitumimassaa huovan alareunaan ja paina se lujasti kiinni peltiin. Varmista, että saumasta tulee tiivis.

Tagpap - vælg det rigtige tagpap til dit tag

Naulaa ensimmäisen huopakaistaleen yläreuna kiinni kattoon, ennen kuin levität sen päälle seuraavan huovan. Käytä huopanauloja, ja lyö naulat siksak-kuvioon.

Tagpap - vælg det rigtige tagpap til dit tag

Levitä seuraava vuota paikalleen, poista liimapintaa suojaava kalvo ja paina vuodat lujasti yhteen. Jatka kohti harjaa samaan tapaan.

LUE LISÄÄ: Näin asennat huopapaanut

TÄRKEÄÄ!

Kattohuovasta tarttuu bitumia kenkiin, työkaluihin ja vaatteisiin. Bitumia on vaikea poistaa, joten pyri käyttämään vain sellaisia työkaluja ja kenkiä, jotka voit hävittää käytön jälkeen. Käytä myös käsineitä.

ERIKOISPIIRTEET

Kattohuopa pitäisi aina asentaa lämpimällä säällä. Lämpö notkistaa huovan, ja bitumi liimautuu kiinni paremmin. Huopaa ei kuitenkaan pidä asentaa liian kuumalla, sillä hiekka voi irrota huovan pinnasta ja kengät tarttuvat helposti kiinni.

KATTOHUOVAN MITTASUHTEITA:

Lähes kaikki kattohuoparullat on mitoitettu siten, että yksi metri huopaa peittää noin 0,9 neliömetriä kattoa.

  • Pituus: Yleensä 5–8 metriä.
  • Leveys: Yleensä 1 metri.

Paanut myydään 1–3 neliömetrin paketeissa.

HUOPAKATON LISÄVARUSTEET

Asuinrakennusten katoille tarvitaan huovan lisäksi erilaisia lisävarusteita. Räystäspellit ovat lähes pakolliset, jotta otsalaudat eivät kastu sateella ja lahoa. Huippuimurit ja tuuletusputket pitävät huolen siitä, että talon sisäilma pysyy hyvänä ja viemärit toimivat kuten pitääkin.

Tilbehør til tagpap

Tarvikkeet ja lisävarusteet voi yleensä ostaa rautakaupasta samalla kertaa huovan kanssa. Tavaroita ei kuitenkaan ole aina valmiina kaupassa, joten tilaa tarvikkeet hyvissä ajoin.