Helppo
Vaikea

Uusi huopakatto voi näyttää upealta siitä huolimatta, että huopa on yksi halvimmista katemateriaaleista ja huopakaton rakentaminen on helppoa. Iso, yhtenäinen huopapinta saattaa kuitenkin näyttää hieman harmaalta ja ankealta.

Osta palahuopaa

Huopapaanut näyttävät aivan erilaisilta, mutta ovat samaa materiaalia kuin rullahuopa. Paanut ovat metrin leyvisiä huopapalasia, joiden muoto ja värit vaihtelevat. Paanut tuovat kattoon aivan erilaista eloa kuin perinteinen rullahuopa. Ero on huomattava.

Helppo asentaa

Huopapaanujen asentaminen ei ole tavallisen kattohuovan asentamista vaikeampaa. Huopapaanuja on lisäksi helpompi käsitellä yksin kuin isoja huoparullia.

Paanut painavat hyvin vähän, mutta ne pitää asentaa äärimmäisen tarkasti, jotta lopputulos näyttää suoralta. Noudata tämän jutun ohjeita, niin kaikki menee hyvin.

Liimaa ja näkymättömiä nauloja

Kattopaanujen taustassa on liimaa, joten ne tarttuvat alustaan itsestään. Paanujen kiinnittyminen pitää varmistaa muutamalla naulalla. Naulat eivät jää näkyviin vaan peittyvät seuraavan paanun alle.

Palahuopakaton tekemiseen ei tarvita kaasupoltinta tai erikoistyökaluja, vaan tavalliset työkalut riittävät.

Muista räystäspellit

Katon tekemiseen tarvitaan huovan lisäksi sivu- ja päätyräystäspellit. Räystäspeltejä tarvitaan katon viimeistelyyn samalla tavalla kuin tavallisessa huopakatossa. Katosta tulee tiivis, vesi valuu varmasti alas ja katto näyttää takuulla paremmalta kuin naapurin tavallinen, harmaa huopakatto.

Palahuopakaton tekeminen sopii useimmille tee se itse-rakentajille. Noudata ohjeita ja tee vaikutus naapureihisi.

LUE LISÄÄ: Tee ylellinen huopapaanukatto