Näin saat joulukuusen pysymään suorassa

Joulukuusen jalka syntyy helposti laudasta. Itse tehty, näppärä kuusenjalka on niin tukeva, että sitä voi käyttää vuodesta toiseen. Parin kiilan avulla joulukuusesi seisoo aina suorassa.

Video

VIDEO: Olipa joulukuusesi runko ohut tai paksu, tämä joulukuusen jalka pitää sen suorassa.

Jos sinulla on laudan pätkä, saha ja porakone, voit helposti nikkaroida tukevan kuusenjalan, joka pitää erikokoiset joulukuuset aivan suorassa.

Kun teet 100 mm syvän reiän, jonka halkaisija on 82 mm, jalkaan mahtuu rungoltaan suurempikin joulukuusi. Jos kuusessa sitten onkin pienempi runko, kiilat tukevat sen tiukasti paikoilleen (tässä käytimme kiiloina pyykkipoikia).

Vaikka joulukuusesi rungon halkaisija olisi suurempi kuin 82 mm, saat kuusen silti mahtumaan tähän jalkaan. Kun sahaat tai hakkaat hieman runkoa, niin se sopii kyllä paikalleen. Muista, että sinun pitää pienentää rungon halkaisijaa niin paljon, että myös kiiloille on tilaa.

Joulukuusen jalka syntyy näin

Joulukuusen jalkaa varten tarvitaan noin 2,5 metriä lautaa, jonka leveys on 12 senttiä. 22 mm:n (vahvuiseen) lautaan tarvitset 40 mm:n ruuvit, ja ylimmän kerroksen kiinnittämiseen 60 mm:n ruuvit. Niillä saat ruuvattua monta lautaa kerralla yhteen. Jos haluat olla oikein huolellinen, voit vielä tukevoittaa jalan puuliimalla.

Sahaa lauta 6 osaan, joiden pituudet ovat: 2 x 55 cm, 1 x 35 cm, 1 x 25 cm ja 2 x 10 cm (tukipalat). Tukipalat sahataan 90 asteen kulmaan, muut neljä palaa 45 asteen kulmaan. 45 asteen smyygi antaa tukevalle joulukuusen jalalle keveämmän ilmeen, mutta se ei ole mikään välttämättömyys.

Jos haluat tehdä muut kateellisiksi, valitse kuusenjalan materiaaliksi vaikka tiikki tai brasilialainen pähkinäpuu ipe.

LUE MYÖS: Tyylikäs joulukuusenjalka noin 30 eurolla

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Vapaa-aika