Öljy antaa levylle syvempää hehkua ja korostaa puun syitä. Samalla puun pinnasta tulee vanhvempi ja paremmin likaa ja kosteutta kestävä.

Öljy antaa levylle syvempää hehkua ja korostaa puun syitä. Samalla puun pinnasta tulee vanhvempi ja paremmin likaa ja kosteutta kestävä.

Liimapuuta on hämmästyttävän helppo koota itse. Kun löydät pinon kauniita lautoja, voit työstää niistä näyttävän pöytälevyn tarvitsematta valtavaa konevalikoimaa.

LUE LISÄÄ: Nerokkaat liimapuupalkit

Huonekalupuuseppä valmistaa liimapuulevyn tehokkaiden koneiden avulla. Oikohöylä poistaa vinoudet ja tasoittaa laudat, ja tasohöylällä laudoista saadaan tarkalleen yhtä paksuja.

Levyt voi työstää myös ilman koneita. Varmista vain etukäteen, että laudat ovat yhtä paksuja – vinot reunat voit oikaista ohjainkiskollisella upotussahalla.

Upea mutta edullinen siperiankuusipööytä

Kokoamme pöytälevyn muutamasta kauniista siperiankuusilaudasta. Laudat ovat 120 mm leveitä, joten jo kuudesta laudasta saa 700 mm leveän pöydän – hieman oikaisuvaraa täytyy jättää. Kahden Ikean pukin kanssa pöydän hinnaksi tulee vajaat 70 €.

LUE LISÄÄ: Tasohöylä – oleellinen osa verstasta

Materiaalit ja tarvikkeet

Kun pöytälevy liimataan alusta alkaen itse, tarvikelistalla on pino terassilautoja, kaksi pukkia, puusepänliimaa, kourallinen ruuveja ja pussi lamelleja.

Materiaalien hinnaksi tulee noin 60 €, joten jos sinulla ei jo ole käytössäsi lamellijyrsintä, se kannattaa hankkia nyt. Esimerkiksi Fermillä on mainio noin 80 €:n laite.

LATAA KOKO ARTIKKELI, niin saat yksityiskohtaiset työohjeet.