KESTÄVYYS on keittiökaappien kiinnikkeiden tärkein ominaisuus. Parhaat kiinnikkeet ovat sekä lujia että hienovaraisia.

KESTÄVYYS on keittiökaappien kiinnikkeiden tärkein ominaisuus. Parhaat kiinnikkeet ovat sekä lujia että hienovaraisia.

HELPPO KIINNITYS TIILISEINÄÄN
VALITSE RUUVI, TERÄ JA TULPPATulpan ja ruuvin pitää sopia yhteen. Tulpparasiassa lukee, kuinka isoa terää ja ruuveja tulppien kanssa käytetään. Ruuvin pitää olla viisi milliä tulppaa pitempi.
PORAA VAAKAAN JA SUORAANPoraa reiät aina kohtisuoraan. Voit käyttää apuna porakoneen päälle asetettavaa magneettista minivatupassia.
IMUROI REIKÄ PUHTAAKSIKun reikä on tarpeeksi syvä, eli vähintään viisi milliä tulppaa pitempi, puhdista reikä huolellisesti pölynimurilla.
HELPPO KIINNITYS PUUSEINÄÄN
1. Hylly on helppo kiinnittää puuseinään vaakalistoilla. Tee listoista hieman hyllyjä lyhyemmät, jotta listojen päät eivät pilkistä hyllyn alta.
2. Listat tukevat hyllyn lujasti kiinni seinään. Etulista on lähinnä koriste, sillä tarpeeksi paksu hyllylevy pysyy lujasti paikallaan myös ilman etulistaa.

VINKKI TUKIRIMAT

Raskaat kaapit kannattaa kiinnittää tukirimoilla kevytrakenteisiin seiniin kuten kipsilevyyn ja hauraisiin tiiliin. Tukirimat keventävät yksittäisiin ruuveihin kohdistuvaa vetoa. Käytä sen verran ruuveja, että rima pysyy kiinni seinässä.

Toimitus suosittelee: Tarkista seinä rakennetunnistimella ennen poraamista!

Seinän sisälle olevien sähköjohtojen ja vesiputkien paikat pitää tietää tarkasti, kun seinälle ripustetaan jotain. Olemme kuulleet monta juttua tee se itse -rakentajista, jotka ovat poranneet sähköjohtoon tai vesiputkeen. Siitä on seurannut vaaratilanteita ja kalliita vesivahinkoja.

Onneksi voit välttää vahingot käyttämällä rakennetunnistinta.

JUURI NYT: Saat 2 numeroa Tee Itse -lehteä ja kuusitoimisen yleistunnistimen vain 14,90 eurolla. Säästät 57,30 euroa!

Kyllä kiitos: Näyttäkää tarjous minulle NYT!

Katso 5 muuta toimintoa: Täältä näet videon kuusitoimisesta rakennetunnistimesta ja sen toiminnoista.

PIILOKIINNITYS SEINÄÄN
1. Merkitse seinään oikeat paikat ja poraa reiät hyllyjen piilokiinnikkeinä toimiville teräsputkille. Reiän sopiva syvyys on 6–8 senttiä.
2. Kiinnitä putket reikiin kemiallisella metallilla. Pidä putkea vaakatasossa sen aikaa, että massa kuivuu. Voit päästää putkesta irti, kun se ei enää heilu. Massa kuivuu kokonaan 15 minuutissa.
3. Liimaa ja naulaa rimat kiinni hyllyn reunoihin. Aloita päädyistä ja etureunasta. Tee lopuksi takareunan lista kolmesta osasta ja asenna pätkät aivan teräsputkien viereen.
4. Liimaa ja naulaa levy myös hyllyn toiselle puolelle ja työnnä hylly paikoilleen. Kiinnitä hyllyt lopuksi putkiin alapuolelta pienillä metalliruuveilla.
5. Metalliputket tukevat hyllyjä niin hyvin, että niiden päälle voi kasata myös painavia tavaroita. Voit tehdä piilokiinnityksen myös puurunkoseinään. Varmista, että putket osuvat runkotolppiin.
6. Hyllyn rakenne on yksinkertainen ja kestävä. Kaksi 10-millistä mdf-levyä ja 21x21-milliset rimat kasataan yhteen puuliimalla ja 1,4x25 millin nauloilla.

FIKSU KEINO RANSKALAINEN KIINNITYS

Niin sanottu ranskalainen kiinnitys on luja ja hienovarainen, sillä kiinnikkeet eivät jää näkyviin. Kaapit on helppo ripustaa suoraan sen avulla.

Kiinnitys tehdään kahdesta viistoon sahatusta rimasta, eli käytännössä keskeltä halkaistusta laudasta. Toinen rima ruuvataan kiinni seinään ja toinen seinään kiinnitettävän esineen takapuolelle.

Riman päälle nostettu kaappi pysyy paikallaan uskomattoman lujasti.