Ripusta kaapit ja hyllyt seinälle

Kestävyys on keittiökaappien kiinnikkeiden tärkein ominaisuus. Parhaat kiinnikkeet ovat sekä lujia että hienovaraisia. Neuvomme muutaman pomminvarman menetelmän.

Ohuisiin seiniin voi kiinnittää myös raskaita esineitä sekä näkyvällä että piilokiinnityksellä. Oikea kiinnitystapa pitää valita tarpeen mukaan. Esittelemme muutamia pomminvarmoja kiinnitystapoja.

Helppo kiinnitys tiiliseinään

VALITSE RUUVI, TERÄ JA TULPPA
Tulpan ja ruuvin pitää sopia yhteen. Tulpparasiassa lukee, kuinka isoa terää ja ruuveja tulppien kanssa käytetään. Ruuvin pitää olla viisi milliä tulppaa pitempi.

PORAA VAAKAAN JA SUORAAN
Poraa reiät aina kohtisuoraan. Voit käyttää apuna porakoneen päälle asetettavaa magneettista minivatupassia.

IMUROI REIKÄ PUHTAAKSI
Kun reikä on tarpeeksi syvä, eli vähintään viisi milliä tulppaa pitempi, puhdista reikä huolellisesti pölynimurilla.

Helppo kiinnitys puuseinään

1

Hylly on helppo kiinnittää puuseinään vaakalistoilla. Tee listoista hieman hyllyjä lyhyemmät, jotta listojen päät eivät pilkistä hyllyn alta.

2

Listat tukevat hyllyn lujasti kiinni seinään. Etulista on lähinnä koriste, sillä tarpeeksi paksu hyllylevy pysyy lujasti paikallaan myös ilman etulistaa.

Piilokiinnitys seinään

1

Merkitse seinään oikeat paikat ja poraa reiät hyllyjen piilokiinnikkeinä toimiville teräsputkille. Reiän sopiva syvyys on 6–8 senttiä.

2

Kiinnitä putket reikiin kemiallisella metallilla. Pidä putkea vaakatasossa sen aikaa, että massa kuivuu. Voit päästää putkesta irti, kun se ei enää heilu. Massa kuivuu kokonaan 15 minuutissa.

3

Liimaa ja naulaa rimat kiinni hyllyn reunoihin. Aloita päädyistä ja etureunasta. Tee lopuksi takareunan lista kolmesta osasta ja asenna pätkät aivan teräsputkien viereen.

4

Liimaa ja naulaa levy myös hyllyn toiselle puolelle ja työnnä hylly paikoilleen. Kiinnitä hyllyt lopuksi putkiin alapuolelta pienillä metalliruuveilla.

5

Metalliputket tukevat hyllyjä niin hyvin, että niiden päälle voi kasata myös painavia tavaroita. Voit tehdä piilokiinnityksen myös puurunkoseinään. Varmista, että putket osuvat runkotolppiin.

6

Hyllyn rakenne on yksinkertainen ja kestävä. Kaksi 10-millistä mdf-levyä ja 21x21-milliset rimat kasataan yhteen puuliimalla ja 1,4x25 millin nauloilla.

Fiksu keino ranskalainen kiinnitys

Niin sanottu ranskalainen kiinnitys on luja ja hienovarainen, sillä kiinnikkeet eivät jää näkyviin.

Kaapit on helppo ripustaa suoraan sen avulla.

LUE LISÄÄ: Linjalaser panee asiat suoraan

Riman päälle nostettu kaappi pysyy paikallaan uskomattoman lujasti.

Kiinnitys tehdään kahdesta viistoon sahatusta rimasta, eli käytännössä keskeltä halkaistusta laudasta. Toinen rima ruuvataan kiinni seinään ja toinen seinään kiinnitettävän esineen takapuolelle.

LUE MYÖS: Opas johtojen piilottamiseen - näin voit piilottaa johdot kotonasi

    Lisää samasta aiheesta Puutyöt